Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Περιφορά των επιταφίων σε Ν. Μουδανιά, Ν. Ρόδα, Σάρτη και Αρναία

Kρατώντας κεριά στα χέρια και υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής, οι πιστοί στα Ν.Μουδανιά ακολούθησαν το βράδυ της Μ. Παρασκευής την περιφορά των δύο Επιταφίων, που συναντήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Οι δύο επιτάφιοι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και από τον Ιερό Ναό Παναγίας Κορυφινής, συναντήθηκαν στην πλατεία των Ν. Μουδανιών, ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, αντιδήμαχροι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης και ο πρόεδρος της ΠΟΞ και υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

ΝΕΑ ΡΟΔΑ

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στα Νέα Ρόδα. Μικροί και μεγάλοι δεν πτοήθηκαν από τον άστατο καιρό και τήρησαν και το έθιμο καίγοντας τον Ιούδα.

ΣΑΡΤΗ

Σε κλίμα κατάνυξης και υπό τους πένθιμους ύμνους της ημέρας, τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σάρτης.

Ακολούθησε, μαζί με πλήθος πιστών και νέων ντυμένων με τις παραδοσιακές Μικρασιατικές στολές, η περιφορά του Επιταφίου και της Παναγίας Θρηνοδούσης στους κεντρικούς δρόμους της Σάρτης.

ΑΡΝΑΙΑ

Περιφορά των Επιταφίων της Αρναίας, του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων.
Οι δύο Επιτάφιοι συναντιούνται στην κεντρική πλατεία και από εκεί μαζί κατευθύνονται στους Ναούς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα