Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απολογισμός του βουλευτή Χαλκιδικής Απ. Πάνα στη Μ. Παναγία

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση απολογισμού του 4ετούς κοινοβουλευτικού έργου του Γραμματέα της Βουλής, Βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Πάνα στη Μεγάλη Παναγία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ καθώς και μέλη και φίλοι του Κόμματος. Από την πλευρά του, ο Βουλευτής αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη συγκινητική τους παρουσία, αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα ανά τομείς και συγκεκριμένα τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αριστοτέλη.

Συγκεκριμένα ανέφερε, πως ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συνέβαλε στην επίλυση των προβλημάτων στη διαδικασία έλευσης των μετακλητών εργατών γης κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του στην ενίσχυση των παραγωγών και των σχετικών επιχειρήσεων πετυχαίνοντας την ένταξη περισσότερων κατηγοριών ΚΑΔ, όπως η επιτραπέζια ελιά Χαλκιδικής και οι οικονομικές ενισχύσεις λόγω κορονοϊού. Επιπλέον, έγινε αποδεκτό το αίτημα για τη μη φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων εν μέσω πανδημίας, όπως επίσης και η πρόταση για απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Ταυτόχρονα, αντιμετώπισε νομοθετικά και επετεύχθη σε συνεργασία με το Δασικούς Συνεταιρισμούς η μείωση τιμών των καυσόξυλων για τους υλοτόμους της περιοχής και φυσικά η αύξηση επιδότησης θέρμανσης σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες, όπως η Μεγάλη Παναγία, το Νεοχώρι, η Βαρβάρα, η Αρναία και το Παλαιοχώρι. Τέλος σημείωσε, πως ανέδειξε με Ερώτηση την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση του ενεργειακού κόστους στον αγροτικό τομέα.

Στον τομέα της Υγείας της Χαλκιδικής έγινε προσπάθεια για την ολοκλήρωση της μισθοδοσίας συμβασιούχων επικουρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, η παραχώρηση των δυο συσκευών παροχής υψηλής ροής οξυγόνου με τον αναγκαίο εξοπλισμό τους σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Παράλληλα επετεύχθη μικρή στελέχωση των Κέντρων Υγείας και για τους καλοκαιρινούς μήνες η στελέχωση του Περιφερειακού Πολυδύναμου Αγροτικού Ιατρείου Ιερισσού, ενώ εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

Στον τομέα των Υπηρεσιών και Υποδομών έγινε αναφορά στην πρόσληψη υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στην υποστελέχωμενη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ύστερα από κοινοβουλευτική παρέμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, και στην πολύ σημαντική απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για την ολοκλήρωση μελετών οδικού δικτύου Πολυγύρου-Τρυπητής-Ουρανούπολης.

Με Επίκαιρη επίσης Ερώτηση του κ. Πάνα δόθηκε δέσμευση για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη στην Ιερισσό και την ένταξή του στο κτιριολογικό πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ. κατά προτεραιότητα με στόχο την ολοκλήρωση τα επόμενα δύο χρόνια.
Ακόμη σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές ανανεώθηκε ο εξοπλισμός των σχολείων της Χαλκιδικής κάτι το όποιο έγινε και σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη.

Επιπλέον ο κ. Πάνας τόνισε πως με Ερώτησή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Ιούλιο του 2021, έχει γνωμοδοτήσει Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγής, και περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της πρόληψης των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα και την αξιοποίηση των όμβριων υδάτων για τους Δήμους Χαλκιδικής, ενώ δόθηκε από το Βουλευτή ιδιαίτερη έμφαση σε δύο κομβικές παρεμβάσεις όπου αναμένονται εξελίξεις που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής και τις ρωγματώσεις των οικιών και των κτιρίων στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Τέλος ο κ. Πάνας αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που φέρνει η νέα σελίδα στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας στο τιμόνι τον Νίκο Ανδρουλάκη, και εξέφρασε τη μεγάλη αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Κλείνοντας ανέφερε: «Μέσα στα 4 τελευταία χρόνια, άλλαξε αποφασιστικά και δυναμικά η παρουσία της Χαλκιδικής μας στη Βουλή. Αφήσαμε ισχυρό αποτύπωμα. Η Χαλκιδική βρίσκεται στη διαδρομή να κατακτήσει έναν δυναμισμό που χαρακτηρίζει τους πλέον εξελιγμένους Νομούς. Ζητώ τη στήριξη σας λοιπόν ξανά και δεσμεύομαι, ότι θα συνεχίσω να είμαι στρατευμένος στην επίλυση των προβλημάτων, με επίκεντρο τον πολίτη».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα