Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Την επαναλειτουργία της μαθητικής κατασκήνωσης στη Μεταμόρφωση ζητεί ο Απ. Πάνας

Την επαναλειτουργία της μαθητικής κατασκήνωσης του Υπουργείου Παιδείας στη Μεταμόρφωση ζητεί ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και Οικονομικών.

Ο κ. Πάνας αναφέρει, ότι η συγκεκριμένη κατασκήνωση λειτουργούσε για τέσσερις δεκαετίες μέχρι το 2019, φιλοξενώντας μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης από διάφορες περιοχές προσφέροντας πλήρες καθημερινό πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων και υλοποιούνταν επιπλέον προγράμματα στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών και άλλων δράσεων.

Από το 2019 και εξής λόγω πανδημίας η κατασκήνωση έπαψε να λειτουργεί, ενώ ταυτόχρονα με την παύση αυτή και την έλλειψη φύλαξης, άρχισαν να δημιουργούνται φθορές και καταστροφές σε όλες της τις εγκαταστάσεις συνολικά.

Ο βουλευτής υπογραμμίσει ότι η Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής έχει αποστείλει έγγραφο, στο οποίο εκτίθενται το σύνολο των φθορών που πρέπει να επισκευασθούν και ταυτόχρονα ζητείται να πιστωθούν εγκαίρως τα απαιτούμενα χρήματα, ώστε η κατασκήνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ. να λειτουργήσει ξανά το καλοκαίρι του 2023.

Ο κ. Πάνας ανέφερε: «Η μαθητική κατασκήνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ στη Μεταμόρφωση πρέπει απαραίτητα να ξαναλειτουργήσει άμεσα. Για τους λόγους αυτούς κατέθεσα στους αρμόδιους Υπουργούς κοινοβουλευτική παρέμβαση, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να δοθούν τα ανάλογα κονδύλια για να επισκευασθούν οι φθορές και οι ζημιές στην Μαθητική Κατασκήνωση, έγκαιρα πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου ζητώντας ταυτόχρονα και συγκεκριμένο προγραμματισμό για τον πλήρη εξοπλισμό, τη στελέχωση, φύλαξη και την εξασφάλιση των αναγκαίων για την ομαλή λειτουργία της».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα