Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Eορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Πολύγυρο -ΦΩΤΟ-

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου!

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μιχάλη Δρούγκα, εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων από τους εκπροσώπους φορέων.

Στις εκδηλώσεις στον Πολύγυρο την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης κ. Αντώνιος Οικονόμου.

Παρέστησαν ο βουλευτής Χαλκιδικης, Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου Χρ. Βορδός και Δημ. Ζαγγίλας, ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, Γρηγόρης Τάσιος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

 O δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε:

"Με λαμπρότητα, τιμούμε σήμερα τη διπλή γιορτή του Έθνους μας, την 25η Μαρτίου, που σηματοδοτεί την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και τη μεγάλη γιορτή της Εκκλησίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Στη Χαλκιδική μας, δεν ξεχνούμε τις ηρωικές θυσίες των αγωνιστών που πρώτοι ρίχτηκαν στη μάχη της απελευθέρωσης, σε μια προσπάθεια, που αν και καταπνίγηκε στο αίμα, υπήρξε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα στη Νότιο Ελλάδα. . Οι Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης είναι τα πρότυπα που οφείλουμε να έχουμε στην καρδιά και τη συνείδηση, ως απόγονοι Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα. Άλλωστε, οι Έλληνες δεν σκύβουν ποτέ το κεφάλι.
Με τη διπλή εορτή της Εθνεγερσίας και της Ορθοδοξίας, της Παλιγγενεσίας του Έθνους και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποδεικνύουμε την αδιαμφισβήτητη ενότητα του Ελληνικού Έθνους στη βάση της Χριστιανικής Θρησκείας.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα
Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες".

O αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος δήλωσε:

«Η Ιστορία και το μέλλον της Ελλάδος στηρίζονται πάνω σε τρείς λέξεις: Θρησκεία,Ελευθερία,Πατρίς»(Παλαιών Πατρών Γερμανός)
Γονυπετείς τιμούμε όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους κατά την Επανάσταση του 1821 και οδήγησαν στην Ελευθερία της πολύπαθης Πατρίδας!
Εορτάζοντας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου,ας ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αλλά και σε όλους τους Έλληνες.
Χρόνια πολλά Χαλκιδική,χρόνια πολλά Μακεδονία,χρόνια πολλά Ελλάδα!!!"

περισσότερες φωτογραφίες από τον Πολύγυρο στη σελίδα του Tom Sakis


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα