Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιερισσού

Ολοκληρώνεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Ιερισσού.

Ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα για να επιθεωρήσει τις εγρασίες και τόνισε ότι η δημοτική αρχή προχωρά και στην ανακατασκευή του εξωτερικού γηπέδου μπάσκετ.

"Στην πρώτη γραμμή η Δημοτική Αρχή, οι εκπαιδευτικοι, οι γονείς, οι χορηγοί!Τους ευχαριστώ όλους!" δήλωσε ο κ. Βαλιανος.

Το έργο είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Ιανουάριο του 2019 και ο προϋπολογισμός του είναι 175.925,22 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης με πλάκα πετροβάμβακα πάχους τουλάχιστον 10cm σε όλες τις κατακόρυφες επιφάνειες των όψεων του κτιρίου και τη θερμομόνωση οριζόντιων δομικών στοιχείων, τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED με αυτοματισμούς ελέγχου της φωτεινότητας, βελτίωση του συστήματος θέρμανσης με κυκλοφορητή υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης (τύπου inverter) και σύστημα αντιστάθμισης με την εξωτερική θερμοκρασία στον λέβητα, αλλά και θερμοστατικές κεφαλές στα θερμαντικά σώματα.

Οι βασικές λειτουργίες και των δύο κτηρίων θα ελέγχονται από σύστημα BMS που θα εγκατασταθεί, ενώ στη στέγη του δημοτικού σχολείου θα εγκατασταθεί σύστημα φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 7.92 kWp, στη δε στέγη του νηπιαγωγείου αντίστοιχο σύστημα φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 3.36 kWp.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα