Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη της υπ. Βουλευτού, Βαρβάρας Ταρκάση στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής

Συνάντηση είχε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής η υποψηφίας βουλευτού του νομού με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Βαρβάρας Ταρκάση και εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ένωσης.

Η Αστυνομία της Χαλκιδικής έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με νέα προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο της. Τα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται υπό διαρκή υποστελέχωση.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής με αφορμή το γεγονός της απόφασης να μετατεθούν δέκα αστυνομικοί από την Διεύθυνση Χαλκιδικής (τέσσερις εκ των οποίων προέρχονται από το Α.Τ. Αρναίας, τμήμα με τις περισσότερες ελλείψεις) στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγ. Όρους επισημαίνει ότι η αποδυνάμωση της αστυνομίας της Χαλκιδικής την αφήνει αποδεκατισμένη για το επερχόμενο καλοκαίρι. Για τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους της Χαλκιδικής αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αρχοντόπουλος τονίζει μέσω της τελευταίας τους επιστολής αλλά και με προηγούμενες συνεχείς εκκλήσεις την άμεση και επιτακτική ενίσχυση των τμημάτων.

Άμεσα πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης για την Αστυνομία της Χαλκιδικής:
• Προσωπικό για την στελέχωση των τμημάτων (ιδιαιτέρως αυτών που βρίσκονται σε έλλειψη προσωπικού) τα έξοδα των οποίων θα καλύψει το δημόσιο, ώστε να υπάρχει σχετική κάλυψη κατά τους θερινούς μήνες, καθώς τα αστυνομικά τμήματα ασθμαίνουν.
• Χρειάζονται μεταθέσεις ή αποσπάσεις αστυνομικών τακτικών και έκτακτων (κυρίως ανακριτικών υπαλλήλων), δίχως παρεμβάσεις.

Η κ. Ταρκάση ανέφερε: "Σημαντικό είναι να επανδρωθεί η Χαλκιδική με έμψυχο δυναμικό και όχι να παρθούν ημίμετρα, καθώς η Χαλκιδική είναι ένας ιδιαίτερος νομός με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός της γίνεται πολλαπλάσιος του μόνιμου πληθυσμού".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα