Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση Απ.Πάνα για να ενταχθούν τα βερίκοκα Χαλκιδικής στα de minimis

Μετά την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για το ζήτημα της κατανομής των de minimis ανά την Επικράτεια ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, ζητώντας την άμεση υποστήριξη των παραγωγών βερίκοκου της Χαλκιδικής στο εν λόγω Πρόγραμμα.


Συγχρόνως στηλιτεύει την άδικη εξαίρεση της Χαλκιδικής από το αίτημα δέσμευσης ποσού για την πληρωμή αποζημίωσης μέσω de minimis του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας μάλιστα πως έχει προχωρήσει και στην με αριθμό πρωτοκόλλου 2116/07/02/2023 κοινοβουλευτική ερώτηση, ζητώντας δίκαιη κατανομή ενισχύσεων de minimis σε πληττόμενες καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας χωρίς εξαιρέσεις, μη λαμβάνοντας καμία απάντηση.



Το κείμενο της επιστολής του κ.Πάνα έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Γεωργαντά Γεώργιο.
Κύριε Υπουργέ

Επανέρχομαι στο ζήτημα της κατανομής των deminimis ανά την Επικράτεια με αφορμή το με ημερομηνία 06-03-2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΥΠΑΑΤ με θέμα: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ), ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΜΕΣΩ DE MINIMIS – ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΠΟΣΩΝ.

Σύμφωνα με το εν λόγω Δελτίο Τύπου, προωθήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, αίτημα δέσμευσης ποσού για την πληρωμή αποζημίωσης μέσω DE MINIMIS σε ροδάκινα (επιτραπέζια και μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια για τις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας και Κοζάνης.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, από την εν λόγω αποζημίωση εξαιρείται η καλλιέργεια βερίκοκου στη Χαλκιδική, η οποία έχει πληγεί επανειλημμένα από παρόμοια ζημιογόνα αίτια .

Σας ενημερώνω ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχω προχωρήσει στην με αριθμό πρωτοκόλλου 2116/07/02/2023 κοινοβουλευτική ερώτηση, ζητώντας δίκαιη κατανομή ενισχύσεων de minimis σε πληττόμενες καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας χωρίς εξαιρέσεις μη λαμβάνοντας καμία απάντηση.

Κ. Υπουργέ, θεωρώντας ότι αποτελεί μείζον θέμα η δίκαιη και ισόρροπη κατανομή στο πρόγραμμα αποζήμιωσης των deminimis σας παρακαλώ να εντάξετε άμεσα και τη Χαλκιδική στο εν λόγω πρόγραμμα για τη καλλιέργεια του βερίκοκου όπως δικαιούται.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα