Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από το Γρηγόρη Τάσιο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου

Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Σιθωνίας Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, προκειμένου να παραδώσει αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό.

Η δωρεά του κ. Τάσιου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει καλοκαιριού, αν ληφθεί υπόψη ότι το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Σιθωνίας καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής παρέχοντας πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Ειδικά μετά το τέλος της πανδημίας, τα πρώτα μηνύματα από τις βασικές αγορές για την τουριστική περίοδο 2023 στη Χαλκιδική, είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

«Μαζί μπορούμε περισσότερα για την υγεία», δήλωσε ο κ. Τάσιος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που αποτελούν την «ψυχή» του ΚΥ, δηλαδή τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις αυξημένες ανάγκες σε εξοπλισμό, βασικές υποδομές και προσωπικό, ιδιαίτερα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. Όπως διαπιστώθηκε, παρά τη βελτίωση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας που είναι εμφανής κατά τα τελευταία χρόνια και τις μεγάλες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να εξυπηρετήσουν περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες, οι ελλείψεις θα αυξάνονται όσο θα αυξάνεται αντίστοιχα και η τουριστική κίνηση.

«Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Σιθωνίας καλύπτει τον τοπικό πληθυσμό και παράλληλα, είναι ο «φύλακας άγγελος» όλων των επισκεπτών μιας ευρύτερης περιοχής στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου ο πληθυσμός κατά την καλοκαιρινή περίοδο σχεδόν τριπλασιάζεται. Η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών είναι το πρώτο μας μέλημα και βρέθηκα σήμερα εδώ προκειμένου να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας για τις υπηρεσίες που μας παρέχουν και με την ευκαιρία, ως μια συμβολική κίνηση, να βοηθήσω στον εξοπλισμό του ΚΥ με απαραίτητα ιατρικά μέσα, καλύπτοντας καταγεγραμμένες ελλείψεις», είπε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε:

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο που επιτελούν, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, όπως συνέβη μέσα στην πανδημία. Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό τα ιατρεία του ΚΥ θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των εξεταζόμενων και να καλύψουν πολύτιμο χρόνο μέχρι τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο. Ας μην ξεχνάμε ότι το ΕΣΥ προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους ανθρώπους που ζουν στην περιφέρεια και οφείλουμε να το στηρίζουμε και να συμβάλλουμε στην αναμόρφωση του, προς όφελος της κοινωνίας μας και της ασφάλειας του τουρισμού μας».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα