Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στην Κασσάνδρα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέφτηκε τον δήμο Κασσάνδρας την Πέμπτη το πρωί.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του δημοτικού συμβουλίου, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά καλωσόρισε τον κ. Πέτσα και αρχικά τον ευχαρίστησε δημόσια για την ευαισθησία που δείχνει ως τώρα στα θέματα του δήμου.
Η κα. Χαλκιά έκανε αναφορά στα έργα που υλοποιεί ο δήμος μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα και μίλησε για τον ημιαστικό χαρακτήρα της Κασσάνδρας που δυσχεραίνει το έργο της δημοτικής αρχής λόγω ανεπαρκών χρηματοδοτήσεων. Τέλος, η δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος «Α. Τρίτσης» και μίλησε για τις δυσκολίες λήψης αποφάσεων από τις υπηρεσίες λόγω μειωμένου προσωπικού και πληθώρας γραφειοκρατικών προβλημάτων.


Από την πλευρά του ο Υπουργός αναφέρθηκε στα έργα που χρηματοδοτεί το ΥΠΕΣ στην Κασσάνδρα και αναγνώρισε ότι με βάση με τις πληθυσμιακές μεταβολές του δήμου, λόγω τουρισμού, οι απαιτήσεις είναι πολλές σε ύδρευση και αποχέτευση. Ταυτόχρονα, αναγνώρισε ότι οι υποδομές δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο.


Ο υπουργός αποκάλυψε ότι ο δήμος Κασσάνδρας βρίσκεται στην αμέσως επόμενη θετική αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής για το μεγάλο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας που χρηματοδοτεί το ΥΠΕΣ, με 2,8 εκατ. ευρώ για την Κασσάνδρα, όπως προβλέπει η υπό έκδοση ΚΥΑ.
Για το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» ο υπουργός είπε ότι σύντομα ανοίγει χώρος για ένταξη νέων έργων, όπου τα χρήματα υπάρχουν, αλλά συχνά λείπει η μελετητική ωριμότητα.


Για την πολεοδομία ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στην τελική φάση ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δήμων που δεν διαθέτουν υπηρεσίες δόμησης. Επίσης, στάθηκε στο θέμα των προσεισμικών ελέγχων, καλώντας τους δήμους να εξετάσουν ζητήματα αδειών έγκαιρα, ώστε να λυθούν αυτά, τουλάχιστον στα δημόσια κτίρια και να ακολουθήσει ο έλεγχος, που θα εξασφαλίσει και χρηματοδοτικούς πόρους.


Ο υπουργός τέλος επανέλαβε ότι στις προθέσεις του ΥΠΕΣ είναι η ενίσχυση της αυτοδιοίκηση με πόρους και προσωπικό. «Το 2023 και τι 2024 θα είναι χρονιές προσλήψεων για την αυτοδιοίκηση», ξεκαθάρισε.

Κατά την επίσκεψή του στην Κασσάνδρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας επιθεώρησε σημεία του υπό εκτέλεση έργου «Αντικατάσταση του δικτύου Ύδρευσης Κασσάνδρειας», που είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φιλόδημος, καθώς και το μεγάλο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΦΥΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα