Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βαρβάρα Ταρκάση, υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Οφείλουμε να διεκδικήσουμε όσα αυτά τα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν στη Χαλκιδική

Η Βαρβλαρα Ταρκάση είναι υποψήφια βουλευτής στη Χαλκιδική με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Σήμερα μιλάει στο halkidikinews.gr για την υποψηφιότητά της και αναφέρεται στα άλυτα προβλήμα της Χαλκιδικής, που περιμένουν άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις.

Κυρία Ταρκάση στις 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα σας για το βουλευτικό αξίωμα στον νομό Χαλκιδικής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Πως προέκυψε αυτό;

Η απόφαση μου να συμμετέχω στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στην Χαλκιδική μας προήλθε μετά από σκέψη, συζητήσεις και αξιολόγηση των καταστάσεων. Η τιμητική πρόταση του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, για αυτήν την θέση, δεν μου άφησε περιθώρια δεύτερης σκέψης.
Τον ευχαριστώ προσωπικά, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου και δεσμεύομαι να δώσω τη μάχη αυτή με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Πιστεύω, ότι οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν ορόσημο για τη γενιά μας και για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Ήρθε η ώρα για κάθε πολίτη να διεκδικήσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, με θεμελιώδεις αρχές του, αυτές της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Διαφάνειας και των ίσων ευκαιριών για όλους.
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε για την Χαλκιδική μας, έργα υποδομών, διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς και τον συγκερασμό του τουριστικού με τον πρωτογενή τομέα, γιατί όπως είναι ευρέως γνωστό ''σαν τη Χαλκιδική δεν έχει''.

Ποια είναι η Βαρβάρα Ταρκάση; Πείτε μας δύο λόγια για εσάς

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στον Πολύγυρο και έχω καταγωγή και από την Αρναία.
Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια, ο πατέρας μου είναι ελαιοπαραγωγός και η μητέρα μου υφάντρια παραδοσιακών υφαντών της Αρναίας.
Σπούδασα στις Σέρρες στο πρώην ΤΕΙ Διοίκησης και Οικονομίας (νυν Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) Λογιστική.
Τελειώνοντας τις σπουδές μου, επέστρεψα στην Χαλκιδική, παντρεύτηκα με τον Σταύρο Σαράντη, Πυρονόμο στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής και Προϊστάμενο Γραφείου Κίνησης. Αποκτήσαμε δυο γιους, τον Γιώργο 17 ετών και τον Θανάση 14 ετών.
Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ως λογίστρια, ενώ στο παρελθόν είχα δουλέψει με αντίστοιχο αντικείμενο στην τότε Νομαρχιακή Επιχείρηση Αξιοποίησης και Διαχείρισης πόρων Ν. Χαλκιδικής (Ν.Ε.Α.ΔΙ.Χ.), αλλά και στη Νομαρχία Χαλκιδικής.
Οι ρόλοι πολλοί και απαιτητικοί, όπως απαιτεί η κοινωνία για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναικά, σύζυγο, μητέρα, ενεργή και σκεπτόμενη πολίτης.

Ξεκινώντας την δραστηριότητα σας στον νομό, ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικά προβλήματα της Χαλκιδικής και τι πρέπει να γίνουν γι’ αυτά;

Κάθε πόλη, χωριό και οικισμός της Χαλκιδικής έχει την ιδιομορφία του και την ιδιαιτερότητα του.
Είμαι αποφασισμένη να τα επισκεφτώ κάθε τόπο έναν προς έναν και να ακούσω τις αγωνίες, τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις των κατοίκων.
Για να στηρίξουμε την τουριστική προβολή του Νομού μας οφείλουμε να διεκδικήσουμε όσα αυτά τα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν.

Δηλαδή:

• Ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο που να ενώνει τις ορεινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές και να προσελκύει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Η άμεση υλοποίηση της νέας χάραξης του άξονα Ν.Μουδανιών – Ψακούδια- Νικήτης που θα παρακάμπτει το παλιό οδικό δίκτυο, ώστε να αποσυμφορηθεί το φανάρι της Νικήτης. Ακόμη, η σύνδεση του οδικού άξονα Πολυγύρου –Ιερισσού (Κελλί - Νικήτη).

• Το πρόβλημα της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Ο δεκαπλασιασμός του πληθυσμού κατά την θερινή περίοδο αυξάνει τις ανάγκες των χωριών και επιβαρύνει τις ήδη υπάρχουσες υποδομές. Η ανάγκη υλοποίησης έργων υποδομής είναι επιτακτική.

• Το φράγμα του Χαβρία που αποτελεί ένα ζωτικό έργο περιβαλλοντολογικής αναβάθμισης, καλύπτει το 33% περίπου της Χαλκιδικής και αποτελεί εφεδρικό πνεύμονα υδροδότησης της. Έτσι, λύνεται το μεγάλό πρόβλημα της λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή και παράλληλα εξασφαλίζεται η άρδευση 24.000 στρεμμάτων.

• Ένα από τα βασικότερα θέματα που σχετίζεται με την λύση του προβλήματος της άρδευσης, είναι η ενίσχυση, η προστασία και η βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος (κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομείακ.α)

• Σκοπός μου είναι η διαμόρφωση μιας ελκυστικής και δυναμικής υπαίθρου με υψηλή ποιότητα ζωής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το πάντρεμα του τουρισμού και της προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων μας (ελιά, λάδι, φέτα, φρούτα, μέλι, γιαούρτι, ψάρια, λαχανικά κ.α.), αλλά και με χάραξη εθνικής στρατηγικής εξαγωγών των προϊόντων μας, μέσα απο σχέδια ανάπτυξης κάθε Περιφέρειας.

Ενίσχυση του αγροτουρισμού μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τουρισμό και θέσεις εργασίας για όλο το χρόνο. Ο νομός διαθέτει απίστευτη σε ομορφιάγια κάθε είδους τουρισμό, όπως ορεινές περιπατητικές διαδρομές,αρωματικά βότανα και παραδοσιακές συνταγές φαγητών και γλυκών. Στοιχεία άκρως ελκυστικά για την προσέλκυση, την ενίσχυση και υποστήριξη του τουρισμού.

Η κτηνοτροφία μας πλήττεται απο την συνεχιζόμενη και μεγάλη αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές, σε συνάρτηση με την χαμηλή τιμή των αγροτικών προϊόντων.Για τον Ιανουάριο, η μείωση τιμών που έκαναν μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες προς τους παραγωγούς ανήλθε σε 1-2 λεπτά του ευρώ, ενώ περίπου ίδια είναι και τον Φεβρουάριο, ενώ τον Μάρτιο θα κυμανθεί περίπου στα 5 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητα του εισκομιζόμενου προϊόντος.

Ανάδειξη των μνημείων και των ορόσημων παγκόσμιας εμβέλειας, όπως τα αρχαία Στάγειρα, η πύλη εισόδου του Αγ. Ορούς, το σπήλαιο των Πετραλώνων, ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου,η ΑρχαιάΠοτίδαια κ.α.

Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με προσωπικό,σε επιμέρουςτμήματά του οπούυπάρχουνελλείψεις, τόσο σε μηχανήματαόσο και σε υλικοτεχνικάπροϊόντα, κάλυψη κενών θέσεων ειδικοτήτων γιατρών.Επιπλέον αναβάθμιση κέντρων Υγείας και τοπικών αγροτικών ιατρείων.

• Κλείνοντας,θα ήθελα νααναφερθώ και στις Δημόσιες Υπηρεσίες του νομού μας.
Πυροσβεστική Υπηρεσία: Έλλειψη κτιριακών υποδομών, για την ασφάλεια του στόλου των οχημάτων.Ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινοδυναμικό, δημιουργία νέων υπηρεσιών και κλιμακίων, ειδικά στον Δήμο Προποντίδας (ενδεικτικά Ν. Καλλικράτεια, Ν. Μουδανιά) και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων κλιμακίων σε πυροσβεστικέςυπηρεσίες.
Ανάλογες είναι οι ανάγκες και στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής. Απαιτείται αύξηση του προσωπικού ιδίως κατά τους θερινούς μήνες για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των επισκεπτών. Επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: Δραματική μείωση του προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις και κάλυψη των αναγκών από τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους.


Τα τελευταία χρόνια ο πολίτης και ιδιαιτέρως οι νέοι, απαξιώνουν συνεχώς το πολιτικό σύστημα, βλέπουμε σε κάθε εκλογική διαδικασία τα αυξανόμενα μεγάλα ποσοστά αποχής. Πως το σχολιάζετε και πως πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει αυτό;

Μεγαλώνοντας δυο εφήβους, αλλά και σε προσωπικές συναντήσεις καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που περιγράφετε. Το νέο, σήμερα, ενδιαφέρει να του εξασφαλίζει το κράτος παιδεία, υγεία, εργασία, καθώς, η ανεργία καλπάζει. Οι νέοι αποζητούν ένα καλύτερο αύριο και αυτό οφείλουμε να τους εξασφαλίσουμε όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει σαφή πολιτική άποψη για τα ζητήματα της ανεργίας, της παιδείας και της υγείας. Ακόμη, στο πρόγραμμα του Κινήματος μας αναφέρονται ξεκάθαρα οι θέσεις για ευκαιρίες στους νέους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα