Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας αίθουσας της ΠΕΧ σε αίθουσα «Δημητρίου Τζηρίτη»

Παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, σε αίθουσα «Δημήτριος Τζηρίτης», προς τιμήν του περιφερειακού συμβούλου, ο οποίος απεβίωσε το 2022.

Σε μία λιτή τελετή, ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής υποδέχτηκαν αιρετούς, υπαλλήλους, συνεργάτες, φίλους και μέλη της οικογενείας του αείμνηστου Δημήτρη Τζηρίτη.

Η κόρη του Δημήτρη Τζηρίτη, Ιωάννα, αποχαιρέτισε τον πατέρα της με στίχους του Νίκου Καβαδία, καθώς τα τελευταία χρόνια τον φώναζαν "καπετάνιο". Για τον Δημητρη Τζηρίτη μίλησαν ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης και ο πρώην νομάρχης, Βασίλης Βασιλάκης. Τα παιδιά του Δ. Τζηρίτη μαζί με τον περιφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα έκαναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με την ονοματοδοσία της αίθουσας.


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.