Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης η Χαλκιδική για έργα εκσυγχρονισμού βιολογικών

Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης είναι η Χαλκιδική για τα κρίσιμα έργα εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμμάτων.

Την ώρα που η Χαλκιδική αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης λυμμάτων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας την αποκλείει από το πακέτο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορά τις σχετικές παρεμβάσεις.

Η δημοσίευση της λίστας με τους 34 Δήμους της Ελλάδας που χρηματοδοτούνται για την αναβάθμιση των μονάδων επεξεργασίας λυμμάτων δεν περιλαμβάνει ούτε έναν της Χαλκιδικής.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μάλαμα επισημαίνει:

"Δυστυχώς, το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του, ούτε τις τεράστιες ανάγκες της Χαλκιδικής για την διαχείριση των λυμάτων σε τουριστικές περιοχές, αλλά ούτε και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζο​υν οι αγροτικές περιοχές της Χαλκιδικής για την διαχείριση των λυμάτων της αγροτικής μεταποίησης.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, επίσης, για το γεγονός ότι το έργο του Φράγματος του Χαβρία δεν προχωρά γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός διαχείρισης λυμάτων σε όλο το εύρος του ποταμού.

Εμείς αναρωτιόμαστε, όμως, για το εξής. Προφανώς η κυβέρνηση είναι αδιάφορη. Η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Χαλκιδικής δεν κατάλαβε ότι “τρέχει” αυτό το πρόγραμμα;

Να βγουν οι αιρετοί και να μας απαντήσουν. Ήταν σε γνώση τους το πρόγραμμα, κάναν αίτηση και τους απέρριψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος ή δεν έκαναν τίποτα, αδιαφόρησαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα