Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εορτασμός των Θεοφανίων στα Ν. Μουδανιά και στη Ν. Καλλικράτεια -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια σε όλη τη Χαλκιδική, ενώ οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν στα Ν. Μουδανιά όπως κάθε χρόνο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ν.Μουδανιών ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην παραλία της πόλης.

Τα παγωμένα νερά δεν πτόησαν τους νέους που βούτηξαν για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη του παραρτήματος Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχαν στους εορτασμούς των Θεοφανείων στα Ν. Μουδανιά.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, η περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, o πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που παρακολουθούσαν την τελετή από τον προβλήτα.

«Γιορτάσαμε σήμερα τα Θεοφάνεια που αποτελούν μία από τις λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Η μοναδική συνύπαρξη της Τριαδικής Θεότητας: ο Ιησούς που βαπτίζεται, η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος με τη μορφή περιστεριού και ο Θεός να φανερώνεται λέγοντας για τον Ιησού: Αυτός είναι ο Υιός μου, αποτελεί κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης.
Το γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου και η φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας έχει τεράστια συμβολική και θρησκευτική σημασία. Εκφράζουν την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, καθώς και την ανάγκη για περισσότερο «φως» στις ζωές μας.  Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες» δήλωσε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς.

«Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, τα Άγια Θεοφάνια. Ο εορτασμός τους έχει έναν ιδιαίτερο θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς εκφράζει την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, συμβολίζοντας τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι και του καλού απέναντι στο κακό. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει όλους γιατί το 2023 είναι χρονιά επιλογών. Να μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα και πίστη στις δυνατότητες μας σε νέους δρόμους προκοπής και δημιουργίας για την αγαπημένη μας Χαλκιδική. Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους και καλή μας Φώτιση! » δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος.

ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

 Πλήθος πιστών κατέκλυσε την παραλία της Νέας Καλλικράτειας για να παρακολουθήσει την κατάδυση του Σταυρού και να λάβει την ευλογία, ανήμερα των Θεοφανίων. Εκεί ήταν και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας. "Με καθαρό πνεύμα να πορευόμαστε με πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα ! Χρόνια Πολλά !" ευχήθηκε ο βουλευτής.

Δεκάδες παιδιά και νέοι έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα