Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνέντευξη της Μαρίας Παπαδημητρίου επικεφαλής της παράταξης «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ μπροστά»

Το επιτελείο της δημοτικής παράταξης "Κασσάνδρα μπροστά" βρίσκεται σε δημιουργική εγρήγορση. Λίγο πριν την έλευση του προεκλογικού έτους 2023 και εν μέσω τοπικών πολιτικών εξελίξεων, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ μπροστά", Μαρία Παπαδημητρίου απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για την απόφασή της να διεκδικήσει το Δήμο Κασσάνδρας, για το υπάρχον πολιτικό γίγνεσθαι, για τις ελλείψεις του Δήμου και για το βασικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της παράταξης. Μιας παράταξης που καθημερινά δυναμώνει, εμπνέει και ενσωματώνει δημιουργικά και δραστήρια στελέχη.


"Διεκδικούμε το Δήμο Κασσάνδρας με δυνατό ψηφοδέλτιο και δεν πρόκειται να συνενωθούμε με καμία άλλη παράταξη. Οι διεργασίες και συνεργασίες αυτού του είδους δεν μας ενδιαφέρουν. Καλούμε τους πολίτες της Κασσάνδρας μαζί μας".

- Κ. Παπαδημητρίου στις 24 Οκτωβρίου ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για το Δήμο Κασσάνδρας.

Πώς προέκυψε η απόφασή σας αυτή;

- Πράγματι, αποφάσισα να διεκδικήσω το Δήμο Κασσάνδρας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με μία παράταξη αποτελούμενη από δημιουργικούς και δραστήριους συνδημότες μας. Όλοι μαζί έχουμε όρεξη για δουλειά, έτσι ώστε να βγάλουμε την Κασσάνδρα από τη μετριότητα, την αφάνεια και από το αδιέξοδο και να την οδηγήσουμε μπροστά.

Η απόφασή μου προέκυψε ακριβώς επειδή όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώνω ότι πολλά μπορούν να γίνουν για την πρόοδο της Κασσάνδρας αλλά δυστυχώς, χάνονται σημαντικές ευκαιρίες. Έτσι, αποφάσισα με σοβαρό αναπτυξιακό όραμα να προσφέρω στον τόπο μου το 100% των δυνατοτήτων τόσο των δικών μου όσο και των συνεργατών μου, με μοναδικό σκοπό την πρόοδο της Κασσάνδρας.

 -Γιατί πιστεύετε ότι η Κασσάνδρα δεν έχει την ανάπτυξη που της αξίζει;

- Πολλοί είναι οι παράγοντες. Η έλλειψη ενός σοβαρού σχεδιασμού ανάπτυξης είναι ένας παράγοντας. Δυστυχώς η Κασσάνδρα πληρώνει το τίμημα της μικροπολιτικής ένωσης ανθρώπων χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς συγκεκριμένες και κοστολογημένες σύγχρονες προτάσεις αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις με ίντριγκα και παρασκήνιο.

Μόνο όταν υπάρχει οργάνωση, σχεδιασμός, ετοιμότητα, ευελιξία, γνώση, αντίληψη του κόσμου γύρω μας και σοβαρή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μπορούμε να πάμε μπροστά.

- Πώς μπορεί να έρθει η ανάπτυξη;

 - Με πολλούς τρόπους. Με μεθοδική δουλειά. Με την οργάνωση ενός πολυετούς αναπτυξιακού σχεδίου. Με την αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών. Ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας άλλωστε είναι πάντα πολύ αποδοτικό. Με την επιλογή του καλύτερου δυναμικού συνεργατών για το δήμο. Υπάρχουν γύρω μας σοβαροί επιστήμονες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Με τη δυνατή και σοβαρή παρουσία στα Υπουργεία και στην Περιφέρεια. Με την αξιοποίηση όλων των αιρετών της διοίκησης σε θέσεις ευθύνης. Με τη διεύρυνση των πεδίων ευθύνης του Δήμου αλλά και με την αξιοποίηση όσων δεν εκλεγούν. Με τη σύσταση τμημάτων έρευνας, εργασίας και παραγωγής για την καλύτερη απόδοση του Δήμου. Όλα αυτά είναι καινοτομίες. Στηρίζουμε την καινοτομία. Με την αξιοποίηση των τοπικών συμβουλίων. Τα τοπικά συμβούλια ως τώρα είναι παροπλισμένα. Τους αφαίρεσαν οι διοικήσεις το στιβαρό ρόλο που θα έπρεπε να έχουν.

Το έως τώρα σύστημα εν πολλοίς απέτυχε. Δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Είναι θέμα αντιλήψεων.

 - Από που αντλείτε τη σιγουριά ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν;

 - Από τη θέληση να γίνουν, από τη δυνατότητα που δίνει στη διοίκηση του Δήμου η κείμενη Νομοθεσία, από την ικανότητα και από το όραμα να γίνουν. Όλα αυτά τα χρόνια ενημερώνομαι διαρκώς για τις εξελίξεις σε άλλους ελληνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς Δήμους και παρατηρώ την ανάπτυξή τους.

 Συναναστρέφομαι καθημερινά με πολλούς ανθρώπους και πιάνω το σφυγμό των πολιτών.

Ασχολούμαι στο χώρο της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής πάνω από 20 χρόνια. Έχω συγκεντρώσει μία πολυετή γνώση και συνεργάστηκα με στελέχη της αυτοδιοίκησης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, του τουρισμού, του πολιτισμού, των επιστημών και του επιχειρείν. Όλα αυτά σημαίνουν εμπειρία και γνώση.

-Συμμετείχατε ωστόσο στη διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας από το 2014-2019 ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Στη συνέχεια από το 2019-σήμερα εκλεγμένη με την αντιπολίτευση και μετέπειτα ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Οι προτάσεις και οι ιδέες που είχατε για τον τουρισμό υλοποιήθηκαν;         

- Στην πρώτη πενταετία στον τουρισμό έγιναν αλματώδη βήματα ως προς την τουριστική  προβολή. Η Κασσάνδρα απευθύνθηκε συστηματικά και οργανωμένα σε πολλές σοβαρές αγορές του εξωτερικού.  

 Η Σκανδιναβική αγορά, η Βρετανική, η Ιταλική, η Ρουμανική και η Τουρκική αγορά  προτίμησαν περισσότερο την Κασσάνδρα και ωφελήθηκε ο τουριστικός κλάδος. Το 2019 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές τουριστικά για την Κασσάνδρα.

 Όμως το δικό μου όραμα για τον τουρισμό προσέκρουε στις ανύπαρκτες τουριστικές υποδομές και έτσι δεν μπορούσε να αναπτυχτεί πέραν ενός πεπερασμένου ορίου.

 Η Κασσάνδρα χρειάζεται επειγόντως υποδομές για τον τουρισμό. Μαρίνες, ποδηλατοδρόμους, θεματικά πάρκα, χώρους οργανωμένης στάθμευσης και όχι μόνο. Αυτά ως τώρα δεν υπάρχουν και για να υπάρξουν χρειάζεται μια δημοτική διοίκηση με αυτό το όραμα και με ξεκάθαρη αυτή την πολιτική βούληση.

Δώσαμε ώθηση στην τουριστική προβολή ξεπερνώντας τις πανδημικές δυσκολίες με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων.

Η νέα Αντιδημαρχία τουρισμού που πλέον υπάρχει στο Δήμο Κασσάνδρας θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποτελέσει ένα επιπλέον πυλώνα ανάπτυξης για τον τουρισμό της Κασσάνδρας.

-Ποιοι είναι οι βασικοί σας στόχοι;

- Χτίζουμε το όραμα της Κασσάνδρας βραχυχρόνια και μακροχρόνια. Βασιζόμαστε σε τέσσερις πυλώνες: Καθημερινότητα, υποδομές, επενδύσεις, ανάπτυξη. Ο πυλώνας της ανάπτυξης διαχωρίζεται σε τουριστική, οικιστική, κοινωνική, περιβαλλοντική. Όσο προχωράει η προεκλογική περίοδος θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για το πρόγραμμα που έχουμε οργανώσει σε εξειδικευμένες συζητήσεις.

 -Πως αξιολογείτε το νυν πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Κασσάνδρας;

- Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο. Οφείλουμε όμως με υγιές αυτοδιοικητικό πνεύμα να υπηρετήσουμε τον τόπο μας προκειμένου να διοικηθεί.

Να βοηθήσουμε την Κασσάνδρα με τη ψύχραιμη αυτοδιοικητική μας παρουσία και με σεβασμό στους πολίτες. Όλα τα άλλα που συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκαλούν απορρύθμιση και αποσταθεροποίηση του Δήμου, γεννούν πολλά πολιτικά ερωτήματα, για τα οποία όσο μένουν αναπάντητα ο μόνος ζημιωμένος τελικά είναι ο δημότης. Δεν έχει καμία λογική αυτή την ώρα η πολιτική ίντριγκα που δυστυχώς συμβαίνει.

Η Κασσάνδρα πρέπει να διοικηθεί σ' αυτό το δύσκολο χειμώνα και στο πολύ απαιτητικό καλοκαίρι που έρχεται και θα συνεχίσω να βοηθώ τον τόπο μου χωρίς στείρα αντιπολιτευτική λογική αλλά και χωρίς καμιά λογική πολιτικής αφομοίωσης από άλλες παρατάξεις. Η πολιτική σταθερότητα εξάλλου ήταν αυτή για την οποία μίλησα από το 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας τότε από όλους να στηρίξουμε τον τόπο χωρίς αντιπολιτευτικούς τακτικισμούς. Συνεχίζω να πιστεύω στην πολιτική σταθερότητα και εγγυώμαι ότι από το 2024 θα επιστρέψει  στην Κασσάνδρα.

Κλείνοντας θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι πολλοί, δημιουργικοί, δραστήριοι, αποφασισμένοι και τολμηροί συνδημότες μας, καθημερινά πλαισιώνουν το συνδυασμό "Κασσάνδρα μπροστά" γιατί ξέρουν ότι μαζί μπορούμε να φέρουμε σοβαρό αποτέλεσμα στον τόπο μας.

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα