Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ.Μάλαμα: Η κυβέρνηση απομυζεί τους φτωχούς δανειολήπτες, αλλά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του δανεισμού στην ζημιογόνα Ελληνικός Χρυσός

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα σχολίασε τις εξελίξεις αναφορικά με τα μεταλλεία Κασσάνδρας.

"Πριν από μερικούς μήνες η Ελληνικός Χρυσός είχε ανακοινώσει συσσωρευμένες ζημίες άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, παράλληλα με δεκάδες απολύσεις κι “εθελούσιες” εξόδους εργαζόμενων.

Σήμερα, βλέπουμε τα στελέχη της να θριαμβολογούν για σχεδόν 700 εκατομμύρια νέου δανείου, παρά τα αγνώστου ύψους “κόκκινα” δάνεια που ήδη έχει η εταιρία και παρά τις ομολογημένες ενδο-ομιλικές συναλλαγές, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί, ως προς το ερώτημα της φοροαποφυγής και της διάβρωσης της φορολογικής βάσης.

Θεωρούμε σκανδαλώδες να φορτώνονται δάνεια της Ελληνικός Χρυσός στις πλάτες των πολιτών, μέσα από τις τράπεζες. Θεωρούμε σκανδαλώδες, επίσης, την ώρα που οι “πάτσηδες” της κυβέρνησης κυνηγάνε τον κάθε εργαζόμενο με δάνειο, να δίνονται απλόχερα εκατοντάδες εκατομμύρια σε μια πολυεθνική που δεν πληρώνει φόρους στη χώρα.

Τέλος, θεωρούμε ακόμα πιο σκανδαλώδες να δίνονται 100 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελληνικός Χρυσός για εξορύξεις, ενώ δεν έχει δωθεί ούτε ένα σεντς στον Δήμο Αριστοτέλη για να αναβαθμίσει τις υποδομές του και για να απαντήσει στις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών του".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα