Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ετοιμασίες στον Ταξιάρχη από τους παραγωγούς ελάτων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες των παραγωγών ελατών στον Ταξιάρχη, προκειμένου τα δένδρα να φτάσουν στον προορισμό τους και να στολιστούν για τα Χριστούγεννα.

Η φετινή χρονιά θα είναι μάλιστα άκρως θετική, αφού σύμφωνα με τον ελατοπαραγωγό, Γιώργος Γερουδή, «πάμε για ρεκόρ».

Ο κ. Γερούδης είπε μιλώντας στο Open ότι οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, με την πώληση να ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.

«Φέτος, έχουμε προσπαθήσει, όσο μπορούμε, να κάνουμε τα δένδρα πιο όμορφα. Τα βάζουμε σε δίχτυα για να μην καταπονούνται καθόλου. Έτσι, ουτώς ώστε το φέρουμε κάτω να είναι πιο όμορφο», τόνισε.

Αναφορικά με τα έλατα του Ταξιάρχη, ο ελατοπαραγωγός εξήγησε ότι πρόκειται για δένδρα από φυτώρια και όχι δημόσια έκταση.

«Το 1963 έγινε η πρώτη δοκιμή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έδωσε σε κατοίκους του χωριού κάποια φυτά και ξεκίνησε η παραγωγή. Αυτό οφείλεται γιατί τα χωράφια μας δεν είχαν δυνατότητα για κάτι άλλο, είναι μέσα σε γκρέμια, πατώματα. Είναι δύσκολη όποια άλλη καλλιέργεια», είπε.

Σημειώνεται ότι, οι τιμές είναι πιο αυξημένες από πέρυσι λόγω της αύξησης κομίστρων. «Υπολογίζουμε ότι θα πιάσει 15-20% πάνω από πέρυσι. Δηλαδή αν ένα έλατο έβγαινε στα 70 ευρώ θα πάει 80-85 ευρώ», είπε ο ελατοπαραγωγός.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα