Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Γρ. Τάσιος στα εγκαίνια του βιολογικού Ν.Τρίγλιας και Ν.Πλαγίων

Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων του δήμου Νέας Προποντίδας παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, παρουσία του Δημάρχου Μ. Καρρά, των Αντιδημάρχων, του Γ.Γ. του Δήμου, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, του δημοτικού συμβουλίου και του γενικού γραμματέα συντονισμού και διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εμμανουήλ Γραφάκου.

Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για τις 2 περιοχές που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.​​ Η σύγχρονη διαχείριση των λυμάτων είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολούσε χρόνια τους συντοπίτες μου και είναι απαραίτητο για την προστασία των υδάτινων πόρων.

Ο κ. Τάσιος ανέφερε: "Παράλληλα, στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Γεν. Γραμματέα είχα την ευκαιρία να θέσω τα ζητήματα που αφορούν τα υγρά και στερεά απόβλητα του Νομού αλλά και την πρότασή μου για αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης αγρών με το επεξεργασμένο υγρό των λυμάτων ή διάθεσης αυτών για πυρασφάλεια. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει πράξη η κυκλική οικονομία που απαιτείται για την αειφόρο ανάπτυξη του Νομού.
 Τέτοια έργα υποδομών χρειάζεται ο Νομός, για αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε και να διεκδικήσουμε τους πόρους που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της Χαλκιδικής , ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος, εκτελώντας έργα που διασφαλίζουν την αειφορία και την κυκλική οικονομία".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα