Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δημοπρατήθηκε η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Αρναίας

Ο Δήμος Αριστοτέλη δημοπράτησε το έργο που αφορά τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Αρναίας, με προϋπολογισμό 561.936,38 € (με ΦΠΑ), χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα το έργο θα περιλαμβάνει:

Τη διάστρωση των καλντεριμιών με φυσική πέτρα Αρναίας και του δρόμου με φυσικό κυβόλιθο ώστε να υπάρχει ομοιογένεια με τη γύρω περιοχή αλλά ταυτόχρονα και ομαλή κίνηση των οχημάτων. Τη δημιουργία παρτέριων με χαμηλή φύτευση, κατά μήκος του δρόμου, τα οποία θα οριοθετούν το δρόμο διέλευσης των οχημάτων και την τοποθέτηση καθισμάτων κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο καστανιάς.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διαμόρφωση του χώρου γύρω από τον πλάτανο. Θα γίνει ανοιχτή διαμόρφωση με διαβαθμίσεις, στην οποία το τρεχούμενο νερό της πηγής θα ρέει σε ύψος που θα εξυπηρετεί τη χρήση του από τους καθήμενους. Επίσης θα διαμορφωθεί ένας χώρος συγκέντρωσης των κατοίκων για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων.

Τέλος για τη σκίαση των καταστημάτων θα τοποθετηθούν σύμμεικτης κατασκευής βιοκλιματικές πέργκολες, από ξύλο καστανιάς, και μηχανισμό περιστρεφόμενων περσίδων από αλουμίνιο.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, την Άνοιξη θα έχει αναδειχτεί οριστικά ανάδοχος εργολάβος και θα έχει συμβασιοποιηθεί το έργο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα