Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκινάει η κατασκευή του Γηπέδου Ρίψεων στη Ν. Ηράκλεια

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή Γηπέδου Ρίψεων Ν. Ηράκλειας από τον δήμαρχο Μ. Καρρά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Παπαχριστοδούλου ΙΚΕ», Κωνσταντίνο Παπαχριστοδούλου. Το ποσό σύμβασης, κατόπιν έκπτωσης, ανέρχεται στο ποσό των 205.500 € και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε το έργο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε η ομάδα στίβου του Α.Σ Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας, η ομάδα του Γιώργου Μποτσκαρίωβ, η ομάδα των διακρίσεων και των επιτυχιών να έχει επιτέλους τον χώρο που της αξίζει” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αθλητές του στίβου: “Εμείς θα είμαστε κοντά σας κι εσείς συνεχίστε να κάνετε αυτό που ξέρετε πολύ καλά: συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους».

Λίγα λόγια για το έργο:
Αφορά στη διαμόρφωση και κατασκευή αθλητικού ανοιχτού χώρου ρίψεων (προπονητηρίου) ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας. Το καθαρό εμβαδόν του είναι της τάξεως 7.300m2.

- Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο χώρο του προπονητηρίου χωροθετούνται:
• στο βόρειο τμήμα μία (1) βαλβίδα δισκοβολίας, οι εγκαταστάσεις του ακοντισμού με ένα διπλό διάδρομο φοράς και μία (1) βαλβίδα σφυροβολίας,
• στο ανατολικό τμήμα μία (1) βαλβίδα σφαιροβολίας.

- Ο χώρος περιμετρικά θα περιφραχθεί με περίφραξη που θα είναι πακτωμένη σε περιμετρικό τοιχίο.

- Οι βασικές εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
1. Εκσκαφή του υπάρχοντος φυσικού εδάφους (φυτικές γαίες), απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής και αντικατάστασής τους με κατάλληλο θραυστό υλικό λατομείου.
2. Διαμόρφωση της εξυγιαντικής στρώσης σε όλη την έκταση του έργου και επαρκώς συμπυκνωμένη.
3. Κατασκευή περιμετρικού τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα για την οριοθέτηση του χώρου και στερέωση επί αυτού των κατακόρυφων μεταλλικών σωλήνων στήριξης της περίφραξης από συρματόπλεγμα.
4. Τοποθέτηση περιμετρικής περίφραξης
5. Κατασκευή πόρτας δίφυλλης για την είσοδο/ έξοδο από το χώρο.
6. Κατασκευή 3 βαλβίδων (σφαιροβολίας, σφυροβολίας, δισκοβολίας) και διαδρόμου φοράς ακοντισμού με συνθετικό τάπητα.
7. Τοποθέτηση και χρήση τριών φορητών κλωβών (πέριξ των βαλβίδων της δισκοβολίας, της σφαιροβολίας και της σφυροβολίας) για προστασία των αθλητών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα