Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων στον Άγιο Νικόλαο -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί στον Άγιο Νικόλαο τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων Αγιονικολατών.

Στο τρίπτυχο Μνημείο που τοποθετήθηκε στην αυλή του ναού της Αγίας Παρασκευής αναγράφονται όλα τα ονόματα των πεσόντων Αγιονικολατών από τον 1ο Παγκόμσιο Πόλεμο μέχρι την Κυπριακή Τραγωδία το 1974.

Κατά την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Δημήτρης Σμάγας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αγωνιστικό φρόνημα των Αγιονικολατών που όποτε τους κάλεσε η πατρίδα έδωσαν δυναμικό παρόν. 

Τα αποκαλύτπηρια έκαναν ο αντιδήμαρχος του δήμου Σιθωνίας, Γεώργιος Δαλδογιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Αγαπητός Παρδάλης, ο διοικητής του Α.Τ. Σιθωνίας, Φώτης Κλαψας. Επίσης παραβρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου και η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Πάργα Λαθούρη.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα