Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τιμήθηκε στον Πολύγυρο η Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα διοργάνωσε στον Πολύγυρο η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Στις 10.00 τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά εκφωνήθηκε ομιλία από τον εκπαιδευτικό, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, Νίκο Σμυρλή.

Στις 10.30 εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακεδονομάχων στον περίβολο του Διοικητηρίου της Π.Ε Χαλκιδικής. Συμμετείχαν και μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου.

O αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος δήλωσε: "Ο Μακεδονικός Αγώνας(1904-1908)είναι ένας από τους πολλούς χειμάρρους αίματος που τροφοδότησαν το ποτάμι αίματος της Ελληνικής ιστορίας" ανέφερε ο κος Σμυρλής που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Όλη η ουσία της σημερινής μεγάλης Εθνικής γιορτής,που μας θυμίζει πως ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι,κράτησαν ζωντανό το όνειρο μιας ελεύθερης Ελληνικής Μακεδονίας.Χρόνια πολλά Μακεδόνες,χρόνια πολλά Έλληνες!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα