Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αγνοείται Βούλγαρος δύτης στο Παλιούρι - Έρευνες από ξηράς και θαλάσσης

Αγνοούνται από το απόγευμα τα ίχνη ενός Βούλγαρου δύτη, ο οποίος πήγε για κατάδυση στο ακρωτήρι Χρούσω.

 

Οι οικείοι του ειδοποίησαν την αστυνομία και το λιμενικό και ξεκίνησε μια προσπάθεια ανεύρεσης του δύτη με τη συνδρομή και της Βάσης Ετοιμότητας Χαλκιδικής (ΟΦΚΑΘ). Συμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr έπεσαν για κατάδυση άλλοι τρεις συνολικά Βούλγαροι στο Πόρτο Βαλίτσα, όπου κατά καιρούς κάνουν μαθήματα οι σχολές κατάδυσης της περιοχής. Οι τρεις βγήκαν, ενώ ο τέταρτος εξαφανίστηκε. 

 

Μέχρι αυτήν την ώρα (22.00) οι έρευνες συνεχίζονται σε μια μεγάλη περιοχή, από το Πευκοχώρι μέχρι το Παλιούρι, από ξηράς και θαλάσσης. Σκάφη του Λιμενικού χτενίζουν την περιοχή, αν και όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr διασώστες που συμμετέχουν στην έρευνες, υπάρχουν μεγάλα θαλάσσια ρεύματα. 

 

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα μοιράστηκαν οι περιοχές που θα διεξαχθούν οι έρευνες, οι οποίες όμως θα συνεχιστούν ενταντικότερα με το πρώτο φως της ημέρας. Στην περιοχή το βάθος φθάνει τα 65 μέτρα και η ΕΜΑΚ δεν μπορεί να επιχειρήσει πάνω από 22 μέτρα. Αύριο το πρωί η Βάση Ετοιμότητας Χαλκιδικής (ΟΦΚΑΘ), με την άδεια των αρχών, θα μεταφέρει στην περιοχή δικό της σκάφος με ειδικό μηχάνημα που μπορεί να σαρρώσει τη θαλάσσια περιοχή μέχρι 200 μέτρα βάθος. 

 

halkidikinews.gr  

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα