Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χρηματοδότηση για τον αγροτικό δρόμο Πορταριάς - Αγίου Παντελεήμονα

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 - 2020 - Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το έργο: «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ Τ.Κ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΕΩΣ Τ.Κ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ» προϋπολογισμού 1.000.000€.


Πρόκειται για αγροτική οδό που εξυπηρετεί τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής. Η υφιστάμενη οδός είναι χωμάτινη σε όλο το μήκος της και το οδόστρωμα χρήζει άμεσης αντικατάστασης, καθώς σε πολλές θέσεις παρουσιάζει υψομετρικές εξάρσεις, εγκάρσιους και διαμήκεις αύλακες «νεροφαγώματα», μεγέθους ικανού, ώστε να προξενήσουν βλάβες στα οχήματα και ατυχήματα.


Η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό σε όλο το μήκος της, τόσο οριζοντιογραφικά όσο και μηκοτομικά, προσαρμοζόμενη στο υφιστάμενο ανάγλυφο και βελτιώνοντάς το όπου είναι δυνατόν (απαλοιφή εδαφικών εξάρσεων), ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να περιοριστούν οι απαιτήσεις χωματουργικών εργασιών.


Η οδοστρωσία θα αποτελείται από υπόβαση και βάση οδοστρωσίας, ενώ τα ασφαλτικά της οδού θα αποτελούνται από ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05m.
Η σήμανση περιλαμβάνει την Κατακόρυφη Σήμανση (πινακίδες σταθερού περιεχομένου) και την Οριζόντια Σήμανση (διαγραμμίσεις). Το σύνολο των υλικών – εργασιών θα καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα