Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Απαράδεκτη υγειονομική ερήμωση της Σάρτης

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγειονομικής υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Σάρτη.

Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια ανοικτής επιστολής 509 κατοίκων της κοινότητας.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, από την ένταξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα έχει μείνει κενή η θέση του ιατρού υπαίθρου στο ιατρείο της Σάρτης, ενώ δεν υπάρχει ούτε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει ιατρικά περιστατικά στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι ζητούν από την αρμόδια 4η Υγειονομική Περιφέρεια την άμεση μέριμνα για στελέχωση του ιατρείου με ιατρό υπαίθρου, αλλά και μόνιμη παρουσία του ΕΚΑΒ σε μία περιοχή, η οποία τον χειμώνα είναι δυσπρόσιτη και το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υγειονομικές της ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει το πρόβλημα και να μεριμνήσει για την στήριξη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας της Σάρτης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα