Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ν.Προποντίδας στο Erasmus+

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ν.Προποντίδας συμμετείχε για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, εν έτει 2018-2019, σε πρόγραμμα Erasmus+.

Συγκεκριμένα το Σ.Δ.Ε Ν.Προποντίδας υλοποίησε δύο κινητικότητες. Η πρώτη κινητικότητα έλαβε χώρα στην Ιταλία και συγκεκριμένα, στη Φλωρεντία κατά το διάστημα από τις 11/7/22 έως και τις 16/7/22 με θέμα σεμιναρίου Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention (Διαχείριση συγκρούσεων, Συναισθηματική Νοημοσύνη και Διαχείριση Σχολικού Εκφοβισμού). Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια κα Ευαγγελία Παπανικολάου και την Υποδιευθύντρια κα Ειρήνη Στεργίδου.

Στο σεμινάριο, συμμετείχαν 13 εκπαιδευτικοί από τις εξής χώρες: Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία.
Οι γενικοί στόχοι της κινητικότητας:
• Να μάθουν οι συμμετέχοντες για τους διάφορους τύπους σύγκρουσης και πώς να τους χρησιμοποιούν ως ευκαιρία για ανάπτυξη.
• Να μάθουν μέσα από πρακτικές και βιωματικές δραστηριότητες πώς να αυξήσουν τη δική τους ικανότητα να μοντελοποιούν και να ενθαρρύνουν την ενεργητική ακρόαση, την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική παιδεία μεταξύ των εκπαιδευομένων - απαραίτητες δεξιότητες για τη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Σκοποί του σεμιναρίου:
• Οι συμμετέχοντες να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση των συναισθηματικών αναγκών και συμπεριφορών των εκπαιδευομένων και
• Να αποκτήσουν τις δεξιότητες για την προώθηση ισχυρότερων σχέσεων στην τάξη δημιουργώντας παράλληλα θετικό κλίμα στο σχολείο.

Η δεύτερη ροή έλαβε χώρα στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα κατά το διάστημα από τις 12/9/22 έως και τις 16/9/22 με θέμα σεμιναρίου: Innovative Approaches to Teaching (Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας). Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια κα Ευαγγελία Παπανικολάου.

Στο σεμινάριο, συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί από τις εξής χώρες: Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Πορτογαλία.

Οι γενικοί στόχοι της κινητικότητας:
• Να βελτιώσουν οι συμμετέχοντες τις δεξιότητες χρήσης διαφόρων καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας που επικεντρώνονται στο μαθητή
• Να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση ψηφιακών μέσων
• Να αναπτύξουν υψηλού επιπέδου δεξιότητες, όπως η μεταγνωστική ικανότητα, η δημιουργικότητα , ο κριτικός αναστοχασμός μέσω καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας βελτιώνοντας παράλληλα την καλή ποιότητα της γενικής εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή του σχολείου μας σε τέτοιες δράσεις θα βοηθήσει, ώστε αυτό να αποκτήσει μια πιο ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς αποτελεί το μοναδικό σχολείο Σ.Δ.Ε στην περιοχή της Χαλκιδικής και θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην καινοτόμα εκπαιδευτική πρακτική που υποστηρίζεται από τη φύση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα