Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: «Η ανάπτυξη είναι ομαδικό άθλημα και στη Χαλκιδική το αποδεικνύουμε στην πράξη»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον εάν είναι ικανοποιημένος από τη χθεσινή διπλή επίσκεψη των κ.κ. Κικίλια – Μπαγινέτα στη Χαλκιδική και από τις επαφές που είχε τόσο με τον υπουργό Τουρισμού, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής:

«Η καλή συνεργασία είναι το κλειδί που ανοίγει δυνατότητες και ευκαιρίες για τον τουρισμό. Κι αυτό το έχουμε πετύχει, από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού μέχρι τις τοπικές κοινωνίες. Γι’ αυτό έχουμε και καρπούς. Η Χαλκιδική έχει πιάσει τις επιδόσεις του 2019, αν και το λειτουργικό κόστος μας έχει εκτοξευθεί σε σχέση με εκείνη τη χρονιά. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια και φαίνεται πως στη Χαλκιδική θα πετύχουμε μια έστω και μικρή επιμήκυνση της σεζόν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Προσβλέπουμε επίσης με εμπιστοσύνη στις πρωτοβουλίες του Υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια για πτήσεις από τις ΗΠΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - εξέλιξη που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη θέση της Χαλκιδικής αλλά και συνολικά της Β. Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη της χώρας, όπως προσβλέπουμε και στην υλοποίηση ζωτικής σημασίας οδικών έργων στην περιοχή, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εξαιρετικά σημαντικές είναι επίσης για το νομό, οι νέες δυνατότητες για τον αγροτοτουρισμό και την ποιοτική παραγωγή μας, μέσα από χρηματοδότηση νέων υποδομών, όπως επιβεβαιώθηκε και στις συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα. Εκτιμώ ότι στη δίωρη συνάντηση με φορείς αγροτών του νομού Χαλκιδικής, έγινε η αρχή για μια ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της βρώσιμης ελιάς και τη στήριξη των ελαιοκαλλιεργητών. Η ανάπτυξη είναι ομαδικό άθλημα και στη Χαλκιδική το αποδεικνύουμε στην πράξη».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα