Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Τεράστιος κίνδυνος κι εγκληματική αδιαφάνεια στα έργα του ρέματος της Συκιάς

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε εσπευσμένα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μετά από τις νέες καθιζήσεις που υπέστησαν τα έργα στο ρέμα της Συκιάς.

Όπως επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, το έργο που λιμνάζει εδώ και τρία χρόνια, με τεράστια ευθύνη της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, έχει καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο.

Όπως επισημαίνει η κ. Μάλαμα, παρόλο που πριν από δυο και πλέον χρόνια ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής φωτογραφιζόταν, υπογράφοντας σύμβαση διευθέτησης με συγκεκριμένο εργολάβο και θριαμβολογούσε για ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, σήμερα το έργο έχει περιέλθει σε αξιοθρήνητη κατάσταση, χωρίς κανείς να γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα. Κατέρρευσε η παλαιά γέφυρα, κατέρρευσε το παρακείμενο οδόστρωμα, παρασέρνοντας ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και τώρα καταρρέουν και τα παλαιά τοιχία του ρέματος, εξαιτίας των εσφαλμένων τεχνικών χειρισμών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω η κ. Μάλαμα αναμένει τις απαντήσεις του αρμοδίου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση στη Βουλή σε σχέση με το που πήγαν τα υποτιθέμενα 4 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κι από τον ίδιο κι επίσης πως θα διασφαλιστεί η λογοδοσία όλων όσοι έχουν τις ευθύνες των κακοτεχνιών του έργου.

Σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό πρόγραμμα η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης έχει καθοριστεί για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, στην απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης :


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 29 Αυγούστου 2022
Προς τον κύριο Υπουργό Εσωτερικών.

Θέμα : Τεράστιος κίνδυνος κι εγκληματική αδιαφάνεια στα έργα του ρέματος της Συκιάς.

- Το πολύπαθο ρέμα της Συκιάς δοκιμάστηκε εκ νέου έντονα από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική. Το έργο που λιμνάζει εδώ και τρία χρόνια, με τεράστια ευθύνη της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, έχει καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Παρόλο που πριν από δυο και πλέον χρόνια ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής φωτογραφίζονταν υπογράφοντας σύμβαση διευθέτησης με συγκεκριμένο εργολάβο και θριαμβολογούσε για ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, σήμερα το έργο έχει περιέλθει σε αξιοθρήνητη κατάσταση, χωρίς κανείς να γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα. Κατέρρευσε η παλαιά γέφυρα, κατέρρευσε το παρακείμενο οδόστρωμα, παρασέρνοντας ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και τώρα καταρρέουν και τα παλαιά τειχία του ρέματος, εξαιτίας των εσφαλμένων τεχνικών χειρισμών.

- Επειδή η κοινωνία της Χαλκιδικής αναρωτιέται που πήγαν τόσα χρήματα για ένα έργο καταστροφής του ρέματος της Συκιάς.

- Επειδή κανείς δεν γνωρίζει που ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ και ποια ακριβώς έργα πραγματοποίησε ο εργολάβος, ο οποίος κατέστρεψε τις παλαιές διευθετήσεις, με τεράστιο πλέον κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

 Ερωτάται ο κύριος Υπουργός γιατί δεν έχει υπάρξει μέριμνα για την διασφάλιση της διαφάνειας στα έργα του ρέματος της Συκιάς και πως θα διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια, ο οικονομικός έλεγχος της αντιπεριφέρειας κι η λογοδοσία του εργολάβου;

Η ερωτούσα βουλευτής
Κυριακή Μάλαμα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα