Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής για το κοινό τους μέλλον

Μια εφ’ όλης της ύλης δημόσια διαβούλευση - βήμα για τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων  για το μέλλον των Μεταλλείων Κασσάνδρας

Μετά από τη σύντομη ανάπαυλα του Αυγούστου, ξεκινάει εκ νέου η διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων της Ελληνικός Χρυσός με τους κοινωνικούς εταίρους και ιδιαίτερα με τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής που φιλοξενεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Την εκκίνηση της δεύτερης φάσης του διαλόγου σηματοδοτούν οι  ανοιχτές συναντήσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στη Μεγάλη Παναγιά, θα συνεχιστούν στις 2 Σεπτεμβρίου στα Στάγειρα, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Ιερισσό και θα ολοκληρωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στην Αρναία. Οι εκδηλώσεις αποτελούν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους κάθε περιοχής να ενημερωθούν αναλυτικά και προσωπικά για το αποτύπωμα του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας καθώς και για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει για την διαχείριση των επιπτώσεων του έργου σε κάθε πτυχή του.

Για την Ελληνικός Χρυσός, το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης και αμοιβαίας υποστήριξης αποτελεί σημαντική παράμετρο για την μακροχρόνια απόδοση της επενδυτικής δραστηριότητας. Καθώς η εμπιστοσύνη βασίζεται στην ανοιχτή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, προχώρησε στην σύνταξη μιας εκτεταμένης και αναλυτικής Μελέτης στην οποία συγκεντρώνονται για πρώτη φορά όλες οι επιδράσεις του έργου και αποτυπώνονται με βάση επιστημονικά δεδομένα και διεθνώς αναγνωρισμένες μεθοδολογίες. Στη συνέχεια, η Ελληνικός Χρυσός έδωσε στη δημοσιότητα το σύνολο των μελετών μέσα από την ιστοσελίδα της, προσφέροντας τη δυνατότητα στους κοινωνικούς της εταίρους να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά.

Με αυξημένο αίσθημα λογοδοσίας και λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο και τη φύση των δεδομένων που παρουσιάζονται, η Ελληνικός Χρυσός ανέπτυξε μια εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης, που παρέχει στο κοινό πολλαπλές ευκαιρίες νααποκτήσει πρόσβαση στο υλικό, να ενημερωθεί αλλά και να καταθέσει ερωτήσεις, προτάσεις και σκέψεις.

Συγκεκριμένα, εκτός από την πρόσβαση στα αναλυτικά κείμενα των μελετών, παρέχονται οι εξής δυνατότητες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία:

  • Πρόσβαση στα αρχεία των εξειδικευμένων μελετών για κάθε τομέα επίδρασης
  • Περιλήψεις των μελετών για διευκόλυνση της εξοικείωσης με το υλικό
  • Δυνατότητα αποστολής σχολίων και ερωτημάτων μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας
  • Ειδικό κέντρο πληροφόρησης που λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Νεοχώρι όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν προσωπικά για κάθε απορία τους
  • Διάθεση έντυπων εκδόσεων της Μελέτης στα κατά τόπους κοινοτικά γραφεία
  • Καμπάνια ενημέρωσης με διανομή φυλλαδίων, αφίσες και λοιπά ενημερωτικά υλικά που κάνουν γνωστά όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας και προσκαλούν το κοινό στις ανοιχτές συναντήσεις.

Κορωνίδα όλων των παραπάνω αποτελούν οι ανοιχτές ενημερωτικές συναντήσεις που ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου με παρουσιάσεις στην Ολυμπιάδα, το Στρατώνι και το Παλαιοχώρι και συνεχίζονται με τις 4 νέες εκδηλώσεις στις περιοχές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η προσέγγιση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι η Ελληνικός Χρυσός, παραμένει δεσμευμένη στο σχέδιό της να υλοποιήσει την επένδυση και να προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας που θα ξεκλειδώσουν μακροχρόνια οφέλη για όλες τις πλευρές, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια μεταλλευτική εταιρεία στην Ελλάδα εφαρμόζει ένα διάλογο τέτοιου εύρους και βάθους  για το σύνολο των Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών επιπτώσεων του επενδυτικού της σχεδίου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός περιλαμβάνει επενδύσεις με κριτήρια βιωσιμότητας  και κοινωνικής ευημερίας που θα κινητοποιήσουν συνολικά νέες επενδύσεις 1,9 δισ. δολαρίων και τη δημιουργία 3.000 μόνιμων και καλά αμειβόμενων άμεσων θέσεων εργασίας η πλειονότητα των οποίων θα προέλθει από το Δήμο Αριστοτέλη.Ταυτόχρονα, η τοπική κοινωνία αναμένεται να ενισχυθεί διαχρονικά και ουσιαστικά με περισσότερα από 191 εκ. ευρώ σε έσοδα από μεταλλευτικά τέλη και επιπρόσθετες επενδύσεις σε τοπικά έργα κοινωνικής υπευθυνότητας ύψους 80 εκατ. δολαρίων για την υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπτυξης που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα αποτελέσουν παρακαταθήκη μετά την ολοκλήρωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα