Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ασφαλτόστρωση του δρόμου Αρναίας – Στανού

Στο πλαίσιο της από κοινού υλοποίησης του έργου με τίτλο “Επισκευή - Συντήρηση οδικού δικτύου Αρναίας - Στανού αρμοδιότητας Δήμου Αριστοτέλη» υπογράφηκε στο Διοικητήριο Πολυγύρου η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, που την εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και του Δήμου Αριστοτέλη, που τον εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος.


Το έργο περιλαμβάνει την επισκευή - συντήρηση του οδικού δικτύου Αρναίας -Στανού και συγκεκριμένα την ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 1500μ και πλάτους 7,5μ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: Απόξεση (φρεζάρισμα) στρώσεων υφισταμένου ασφαλτικού οδοστρώματος, διαμόρφωση των κλίσεων του δρόμου, όπου απαιτείται με κατασκευή βάσης οδοστρωσίας, προεπάλειψη της επιφάνειας με ασφαλτικό διάλυμα, κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας με ασφαλτόμιγμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 215.000,00 € με ΦΠΑ.

Ο κος Ι. Γιώργος επεσήμανε σχετικά:
«Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ΠΚΜ συνεχίζει να στηρίζει τους Δήμους της Χαλκιδικής, εντάσσοντας στο τεχνικό της πρόγραμμα έργα και μελέτες που συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο Αρναίας – Στανού, ενώ αποτελεί την αρχή μιας σειράς έργων που θα ακολουθήσουν σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη.
Ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Χαλκιδικής».

Ο κος Σ. Βαλιάνος πρόσθεσε:
«Η καλή συνεργασία Α΄ και Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης φέρνει αποτελέσματα υπέρ των τοπικών μας κοινωνιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κερδισμένοι είναι οι κάτοικοι του Στανού και της Αρναίας, με τη βελτίωση ενός βασικού οδικού άξονα της επικράτειας του Δήμου μας και προς τούτο οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα