Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μόλα Καλύβα -ΦΩΤΟ-

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Μόλα Καλύβα, ενώ τις τελευταίες ρίψεις νερού έκαναν τα ελικότπερα στις 7 το απόγευμα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα παραμείνουν όλο το βράδυ περιμετρικά της φωτιάς για τυχόν αναζωπυρώσεις.

"Η «ξηρή καταιγίδα» -μόλις πέντε λεπτά βροχής είχαμε- που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς, μας άναψε στην κυριολεξία τρείς φωτιές. Η γρήγορη κινητοποίηση από εδάφους των δικών μας δυνάμεων (πυροσβεστική, πολιτική προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, αστυνομία, λιμενικό, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής) αλλά και η άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για πτητικά μέσα από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έφεραν θετικά αποτελέσματα στην έκβαση των πυρκαγιών, ιδιαίτερα στη μεγάλη της Μόλα Καλύβα" ανέφερε ο αντιπερθιφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος.

Παρών στην σημερινή πυρκαγιά στην Μόλα Καλύβα και τα μέλη της βάσης ετοιμότητας Κασσάνδρας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. που βοήθησαν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Στην κατάσβεση των πυρκαγιών από αέρος επιχείρησαν συνολικά δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ από εδάφους συμμετείχαν 51 πυροσβέστες με 17 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα