Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αύξηση επιδότησης θέρμανσης σε περιοχές της Χαλκιδικής με μεγάλο υψόμετρο ζητεί ο Απ. Πάνας

Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε ο βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ενέργειας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος ζητώντας μεγαλύτερη επιδότηση θέρμανσης σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.


Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει στους αρμόδιους Υπουργούς, πως η Χαλκιδική εκτός από την τεράστια ακτογραμμή της διαθέτει και πολλές ορεινές περιοχές με αρκετά μεγάλο υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως η Αρναία, η Βαρβάρα, η Μ.Παναγία, το Νεοχώρι, το Παλαιοχώρι, ο Στανός, ο Ταξιάρχης, αλλά και ο Βάβδος Χαλκιδικής με υψόμετρο που ξεπερνά τα 1000 μέτρα, όπου ο χειμώνας είναι βαρύς και η κατανάλωση καυσίμων θέρμανσης από τους πολίτες, γίνεται μέχρι και τις πρώτες μέρες των καλοκαιρινών μηνών.


Έτσι τονίζει ο βουλευτής, πως τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης πρέπει να δίνονται με πολύ μεγαλύτερη δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα και εκτός των πληθυσμιακών, εισοδηματικών, και περιουσιακών κριτηρίων να προστεθούν ακόμη δύο κριτήρια, του μεγάλου υψομέτρου και των ειδικών μετεωρολογικών και κλιματικών συνθήκων που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Ο κ. Πάνας ανέφερε: «Με την παρέμβασή μου αυτή ζητώ από τους συναρμόδιους Υπουργούς, να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, δίνοντας μεγαλύτερα ποσά στις ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής αλλά και της επικράτειας με μεγαλύτερη διάρκεια χειμώνα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα