Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Κ. Καραμανλής και ο Λ. Αυγενάκης στη Χαλκιδική

Τη Χαλκιδική επισκέπτονται από το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά, αλλά και τους βουλευτές Βαγγέλη Λιάκο, Γιάννη Πασχαλίδη και τον γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση.


Οι δύο υπουργοί συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ιωάννη, τον δήμαρχο Πολύγυρου, Αστέριο Ζωγράφο και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Κουφίδη και το ΔΣ.

Συζήτησαν με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική κοινωνία για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τα έργα, όσα ήδη υλοποιούνται και όσα σχεδιάζονται σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, αλλά και σε τομείς υποδομών.'

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης έθεσε μια σειρά από θέματα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης αναφορικά με:

• Τις στρεβλώσεις που παρατηρήθηκαν αναφορικά με τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής από τη θεομηνία του Ιουλίου 2019.
• Το λιμάνι της Ουρανούπολης και γενικά τις μαρίνες και τα υδατοδρόμια, που λείπουν από τις υποδομές της Χαλκιδικής
• Την υδροδότηση της Χαλκιδικής – Φράγμα Χαβρία
• Τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα λύματα των εργοστασίων (κυρίως ελαιολύματα)
• Τις επενδύσεις ιδιωτών και τα προβλήματα που συναντούν
• Το μέλλον του τουρισμού και ειδικότερα των μικρών καταλυμάτων, της εστίασης και των τοπικών επιχειρήσεων, λόγω της ανάπτυξης των μεγάλων resorts
• Τον προαστιακό, το μεγαλεπίβολο έργο για την ένωση με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε, ότι θα φροντίσει να επανεξεταστεί το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προαστιακό, το φράγμα του Χαβρία και αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα ανάμεσα στα οποία, θα ενταχθούν και λιμάνια της Χαλκιδικής.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε σε θέματα του δικού του χαρτοφυλακίου και ειδικότερα, στην σημασία της σύνδεσης με τον αθλητισμό, στην αξία των εναλλακτικών μορφών αθλητικού τουρισμού, αλλά και στη δυναμική του Ράλλυ Χαλκιδικής.

Τέλος ο Γ.Γ. Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης αναφέρθηκε στις λύσεις που προωθούνται για τα θέματα των εκχερσώσεων, των δηλώσεων ΟΣΔΕ και των δασικών χαρτών.

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το Δήμο Σιθωνίας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τον Δήμο Αριστοτέλη. 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα