Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση νομοθετεί το ξεπούλημα του Πανεπιστημιακού Δάσους του Ταξιάρχη

Η κυβέρνηση μέσα στο απαράδεκτο κι αυταρχικό πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε για τα Πανεπιστήμια, “έκρυψε” και μία παράγραφο στο άρθρο 296, με την οποία καταργείται ο πανεπιστημιακός φορέας διαχείρισης του Δάσους του Ταξιάρχη, αποκαλύπτει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.


Η κ. Μάλαμα αναφέρει:

"Με την κατάργηση του “Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ”, σε συνδυασμό με τις διατάξεις για την δημιουργία της Ανώνυμης Εταιρίας real estate, για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των πανεπιστημίων, που προβλέπει το άρθρο 260 του ίδιου νομοσχεδίου, το Πανεπιστημιακό Δάσος του Ταξιάρχη κινδυνεύει να βγει κυριολεκτικά “στο σφυρί”.


Η πανεπιστημιακή κοινότητα κι η κοινωνία της Χαλκιδικής διαφωνούν κάθετα σε αυτά τα σχέδια. Το Πανεπιστημιακό Δάσος του Ταξιάρχη πρέπει να διατηρήσει τον ακαδημαϊκό κι ερευνητικό χαρακτήρα του και καλούμε τώρα την κυρία Κεραμέως να αποσύρει το άρθρο άμεσα.

Δική μας δέσμευση είναι η προστασία του Πανεπιστημιακού Δάσους του Ταξιάρχη, το οποίο αποτελεί σημείο ερευνητικής αναφοράς για την ακαδημαϊκή κοινότητα και πνεύμονα βιώσιμης ανάπτυξης για την Χαλκιδική".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα