Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ημερίδα με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού»

Σε συνέχεια μια σειράς δράσεων των Γιατρών του Κόσμου στη Χαλκιδική, με Συλλόγους, Δήμους και Φορείς, διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Χαλκιδική,  ημερίδα με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού», που συνδιοργανώνουν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χαλκιδικής, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο, Μιχάλη Μαργαριτίδη και ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο, Μάριο Πυρπασόπουλο, σε συνεργασία με την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου στo πλαίσιο του προγράμματος της Msd "Μητέρα και Παιδί", την Κυριακή 14 Μαΐου, 10.30-14.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών.

 

Το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» των Γιατρών του Κόσμου, υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Msd For Mothers», της ομώνυμης φαρμακευτικής εταιρείας. Το διετές αυτό πρόγραμμα εστιάζει στην προστασία και τη φροντίδα των εγκύων και των βρεφών στην Ελλάδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό. 

 

Στοχεύει στην ενίσχυση της μητρικής και βρεφικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και παράλληλα, προσπαθεί να ενισχύσει τις δραστηριότητες αυτές, με την προσφορά δωρεάν πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό.

 

Με δεδομένο ότι στις μέρες μας σήμερα, η κρίση έχει οδηγήσει σε επιδείνωση των ιατρικών αναγκών των ευάλωτων πληθυσμών και έχει σημειωθεί μείωση του βάρους των νεογνών, καθώς και αύξηση των αμβλώσεων, η ημερίδα αυτή μας δίνει την δυνατότητα ως πολίτες της Χαλκιδικής να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα που αφορούν την υγεία της Μητέρας και του Παιδιού, όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, τον μητρικό θηλασμό, την φροντίδα νεογνών, την ψυχολογική υποστήριξη κατά την περίοδο της λοχείας κ.α.

 

 Την ημερίδα συντονίζει η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στη Χαλκιδική και μέλος Δ.Σ Φαρμακευτικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Κωνσταντίνα Κυριάκου

 

Ομιλητές:

  • Γεώργιος Παπαδομανωλάκης, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Μετεκπαιδευθείς στην Παθολογία της κύησης
  • Δημήτριος Ευαγγελινός, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Διδάκτορας Πανεπιστημίου, Μετεκπαιδευθείς στη Λαπαροσκοπική χειρουργική και γυναικολογική  Ογκολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Schleswig-Holstein, Campus Luebeck, Γερμανία.
  • Χρήστος Κώσταλος, Παιδίατρος, Νεογνολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής, τέως Διευθυντής Νεογνολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα Αθηνών.
  • Ανδρέας Τζιόβας, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Μαστολόγος, Μετεκπαιδευθείς στην Γερμανία και στην Αμερική.
  • Μαρίλια Μπαμπινιώτη, Μαία, μέλος των Γιατρών του Κόσμου
  • Τσίγγανου Ιωάννα, Ψυχολόγος, Μετεκπαιδευθείσα στην Ειδική Παιδαγωγική.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα