Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση ίδρυσης Αριστοτελικού Κέντρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Ολυμπιάδας με θέμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ίδρυσης του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου.


Η διοργάνωσή της συγκέντρωσης έγινε από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ολυμπιάδος, τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Ολυμπιάδος και την Αριστοτέλεια Πολιτεία.

Οι ομιλητές εκπρόσωποι των Συλλόγων αναφέρθηκαν στην σημασία του Κέντρου για την Ολυμπιάδα, τον Δήμο Αριστοτέλη, την Χαλκιδική αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη και τόνισαν ότι, ενώ με την προηγούμενη δημοτική αρχή τα πράγματα κινήθηκαν πολύ γρήγορα σε ότι αφορά τους συμμετέχοντες φορείς (ΑΠΘ και ΠΚΜ) αλλά και την προετοιμασία της οικονομοτεχνικής και αρχιτεκτονικής μελέτης, η σημερινή, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν προχώρησε ούτε στο ελάχιστο στα τρία χρόνια που πέρασαν.

Από τους ομιλητές αφέθηκαν αιχμές για «συμφέροντα που αντιτίθενται και αιρετούς που τα εξυπηρετούν».

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σχολίασε: "Επί τρία χρόνια παρατηρείται μια αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. Για εμάς παραμένει όχι απλώς ένας πολιτικός στόχος αλλά ένας προσωπικός αγώνας για την ανάδειξη του παγκόσμιου μνημείου των Αρχαίων Σταγείρων. Δέσμευση μας να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υλοποίηση του κι όσοι ευθύνονται για τις καθυστερήσεις πρέπει να λογοδοτήσουν στην κοινωνία της Χαλκιδικής".


Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, ο περιφερειακός σύμβουλος Τόσκας Λάζαρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γκοντίνος Κώστας και Λαμπράκης Γεώργιος, ο π. δήμαρχος Αριστοτέλη Ζουμπάς Γεώργιος, ο πρώην πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη Ιωάννης Δουλάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού” Γεώργιος Λαγόντζος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα