Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου στο Νέο Μαρμαρά -ΦΩΤΟ-

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νέο Μαρμαρά «προσκλητήριο» μνήμης για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό, τιμώντας εκείνους που βίωσαν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό κρατώντας ζωντανή τη μνήμη τους.

Της πανηγυρικής και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη, κατόπιν αδείας του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Προποντίδος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Ιάκωβος Βασιλείου, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευχαριστίες του οικείου ποιμενάρχου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το μνημόσυνο για τις ψυχές που χάθηκαν στον Α’ και Β’ σηκωμό από τον Μάρμαρα της Προποντίδος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός του Ιερού Ναού εκδηλώσεις μνήμης για τα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης με τραγούδια, ποιήματα, χορούς από τους πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους του Νέου Μαρμαρά , «ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΣ» και «ΠΑΡΘΕΝΩΝ».

πηγή: ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα