Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βιασμός 22χρονης: 'Έτρεξε σε εμάς και μας είπε ότι τις επιτέθηκε κάποιος που την βίασε'

Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε στον 56χρονο τρόφιμο των φυλακών Κασσάνδρας μετά την καταγγελία 22χρονης ότι βιάστηκε από τον φερόμενο ως θύτη σε παραλία της Χαλκιδικής. Για την υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο κ. Διονύσης, στον οποίο προσέτρεξε για βοήθεια η νεαρή κοπέλα μετά το περιστατικό. «Είδα την κοπέλα που πήγε στην παραλία για να κάνει μπάνιο. Λόγω του σημείου, καθώς υπάρχει μία στροφή, δεν είδαμε τι συνέβη» είπε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Διονύσης, ο οποίος περιέγραψε τα όσα του είπε η κοπέλα.

«Μετά από μία ώρα έτρεξε σε εμάς στο χώρο του beach bar όπου δουλεύαμε και μας είπε ότι τις επιτέθηκε κάποιος που την βίασε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Διονύσης που βοήθησε την κοπέλα, η οποία σε κατάσταση σοκ ζήτησε βοήθεια από τους εργαζόμενους στην παρακείμενη τουριστική επιχείρηση.

«Η κοπέλα έπαθε σοκ. Ακόμα και εμείς πάθαμε σοκ καθώς έγινε σε ένα τόσο κοντινό σημείο» ανέφερε ο άνθρωπος που περιέγραψε μία κοπέλα σε κατάσταση σοκ που δεν μπορούσε να μιλήσει για όσα φριχτά είχε βιώσει σε μια ερημική παραλία, 100 μ. μακριά από κόσμο.

«Είδα την κοπέλα που πήγε στην παραλία για να κάνει μπάνιο. Λόγω του σημείου, καθώς υπάρχει μία στροφή, δεν είδαμε τι συνέβη» 

Το μετατραυματικό στρες σε ακολουθεί για χρόνια

Για την σεξουαλική κακοποίηση της 22χρονης κοπέλας και το μετατραυματικό σοκ που θα βιώσει το θύμα ενός βιασμού μίλησε στην εκπομπή η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου.

«Το μετατραυματικό στρες είναι αυτό που σε ακολουθεί τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η κ. Αργυρίου η οποία τόνισε ότι «αυτό που τρομάζει όλες τις γυναίκες είναι η ευκολία που συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά και που ανακοινώνονται. Έχει ξεφύγει πια το πράγμα».

Σύμφωνα με την ειδικό ψυχικής υγείας «δεν λαμβάνουμε καθόλου υπόψη τα συναισθήματα του άλλου. Μπαίνουμε σε διαδικασία να λειτουργούμε με βάση την απόρριψη και αυτό να μας βγαίνει σε επίθεση. Η βία έχει έξαρση, κλιμακώνεται και φτάνει σε συμπεριφορές κατακριτέες και μετά φτάνουμε στο σημείο να τις συζητάμε. Το κομμάτι της πρόληψης είναι πολύ βασικό».

Η ίδια αναρωτήθηκε «πώς ένας άνθρωπος βγαίνει από τις φυλακές και δεν έχει εποπτεία; Πώς μια γυναίκα πάει στην παραλία να κάνει το μπάνιο της και καταντάει να βιάζεται; Για τις γυναίκες έχει αρχίσει να τίθεται ένα θέμα βίας μέσα στα σπίτια και εκτός των σπιτιών. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο να μην εμπιστευόμαστε κανένα».

Η κ. Αργυρίου επισήμανε ότι ο φόβος που θα δημιουργηθεί από την συχνότητα αυτών των περιστατικών θα αλλάξει τον τρόπο της ζωής μας. Ωστόσο, όπως ανέφερε, ένα από τα καλά της πανδημίας είναι ότι έκλεισαν οι πόρτες, αλλά άνοιξαν τα στόματα και ο κόσμος πια μιλάει.

«Δίνουμε πλέον πιο μεγάλη σημασία σε αυτά τα περιστατικά που πριν περνούσαν στα ψιλά. Χρειάζεται παιδεία και εκπαίδευση για να τα προλάβουμε». Σύμφωνα με τη ψυχολόγο, πίσω από τα άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες ανομολόγητες πράξεις είναιτο γεγονός ότι «υπήρχε βία, υπήρχε εγκατάλειψη, υπήρχε ένας λάθος τρόπος που μάθανε την αγάπη».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα