Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Άγιο Όρος -VIDEO-

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε η Αθωνική Πολιτεία τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθλομαίο.

Αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός στο λιμάνι της Δάφνης από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Θανάση Μαρτίνο.

Λίγο αργότερα, στην πλατεία της Καρυών, της διοικητικής πρωτευούσης της Αθωνικής Πολιτείας, ηγούμενοι την Ιερών Μονών και μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, με κορυφαίο τον Πρωτεπιστάτη τον Γέροντα Γεώργιο Βατοπαιδινό, υποδέχθηκαν στις 8 το απόγευμα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στο Πρωτάτο, τον ναό των Καρυών, ο Πατριάρχης προσκήνησε συγκινημένος την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας "Άξιον Εστί" και αυτήν την ώρα τελείται (20.15) δοξολογία.

Η προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων στον πατριαρχικό θρόνο και ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Νοέμβριο -για να συμπέσει με την επέτειο-, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των πολλών κρουσμάτων που υπήρχαν σε μονές, κελλιά και σκήτες


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα