Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Τα κρίσιμα έργα καθυστερούν αδικαιολόγητα στην Ιερισσό

Συνάντηση με την ολομέλεια του κοινοτικού συμβουλίου της Ιερισσού πραγματοποίησε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την επισκόπηση της πορείας κρίσιμων έργων υποδομής και ανάπτυξης που βαλτώνουν αδικαιολόγητα εδώ και τρία χρόνια και χάνονται σε γραφειοκρατικούς δαίδαλους.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα έργα, επανίδρυσης του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, στελέχωσης του περιφερειακού πολυϊατρείου με μόνιμο προσωπικό, επανέναρξης των εργασιών για την αποπεράτωση του Λυκείου Ιερισσού, του αντιπλημμυρικού έργου της Ζούρβας, του έργου της κτιριακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου της Ιερισσού, της συντήρησης της παιδικής χαράς, της αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης - αποχέτευσης αλλά και της βελτίωσης του αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου.

Επιπλέον, συζητήθηκε η μη συμμόρφωση της δημοτικής αρχής με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως προς την μεταφορά και εγκατάσταση των υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου, ενώ υπογραμμίστηκε η έλλειψη μέριμνας έργων δημιουργίας κτιριακής υποδομής για την στέγαση αναγκαίων δραστηριοτήτων, υπηρεσιών, και δομών πολιτισμού, στην Ιερισσό.

Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα, οι προβληματισμοί του κοινοτικού συμβουλίου σε σχέση με τις κωλυσιεργίες της δημοτικής αρχής είναι όντως βάσιμοι και ευλόγως απασχολούν έντονα το σύνολο της κοινωνίας της Ιερισσού.

Δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο αυτό, να επαναφέρει άμεσα στη Βουλή όσα άπτονται της κοινοβουλευτικής της αρμοδιότητας και να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη όλων των φακέλων που έχουν οδηγηθεί σε τέλμα και αφορούν έργα κρίσιμα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Ιερισσό.

Τέλος, η Κυριακή Μάλαμα συμφώνησε με τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου της Ιερισσού, πως τα κοινοτικά συμβούλια θα πρέπει να αναβαθμιστούν θεσμικά και να αναλάβουν τις αρμοδιότητες που τους αναλογούν κι οι οποίες καταργήθηκαν με τους νόμους Θεοδωρικάκου - Βορίδη και τις πρακτικές των δημάρχων που θέλουν να υποβαθμίσουν το ρόλο των τοπικών κοινωνιών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα