Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εναρκτήρια εκδήλωση στο Στανό για το KOUZINA 2022

H πρεμιέρα της γαστρο- πολιτιστικής γιορτής KOUZINA έγινε με επιτυχία στο Στανό!

Στην κεντρική του πλατεία οι άνθρωποι βρέθηκαν ξανά, μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής αποχής από τη δημιουργία.

Αντάμωσαν για να γιορτάσουν πολλά.

► Να γιορτάσουν καταρχάς την τοπική παραγωγή του τραχανά, δεδομένου ότι ο Στανός φημίζεται για το γλυκό και ξινό τραχανά του, ο οποίος φτιάχνεται από φρέσκο γάλα, που αφθονεί τον Αύγουστο στην περιοχή,
► Γιόρτασαν επίσης την παραγωγή του λουκάνικου ζυμωμένου με χοιρινό κρέας, λίπος, εσπεριδοειδή, κρεμμύδια και αρωματικά – μάλιστα ο Στανός αφιερώνει ειδική μέρα σε όλο αυτό, στις 18 κάθε Γενάρη που γιορτάζει τον Αι Θανάση το «λουκανικά».

Οι ντόπιοι πανηγύρισαν όμως και την έναρξη του KOUZINA 2022, που τιμητικά ξεκινά σήμερα σε έναν από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Αριστοτέλη, όπου η ελληνικότητα, η γνησιότητα, η αυθεντικότητα και οι ατόφιοι χαρακτήρες συνθέτουν τα κύρια χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.

Χορευτές, τραγουδοποιοί, εθελοντές, κάτοικοι, μικροί, μεγάλοι, υποδέχθηκαν τη δημοσιογραφική αποστολή των Κυπρίων, η οποία τις επόμενες τέσσερις (4) ημέρες θα καταγράψει δραστηριότητες του KOUZINA σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου Αριστοτέλη, καλύπτοντας την εβδομαδιαία θεματική ενότητα με τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα».

KOUZINA 2022

Το KOUZINA για την Ανατολική Χαλκιδική αποτελεί το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του Αθωνικού Κόλπου, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του Αριστοτελικού Όρους, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, σε προσκαλούμε να μυρίσεις και γευθείς τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις μας μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή, της οποίας από σήμερα αποτελείς μέρος

To KOUZINA 2022 θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) έναν ολόκληρο μήνα: από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου. Θα εστιάσει για μία ακόμα φορά στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει.

Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.

Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά μας προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα