Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στη Χαλκιδική η μεγάλη άσκηση ετοιμότητας & οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών -VIDEO-

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλη άσκηση ετοιμότητας και οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Φούρκας, στην Κασσάνδρα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, παρακολούθησε μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη, τη μεγάλη άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς στην κοινότητα Φούρκα του δήμου Κασσάνδρας, με την κωδική ονομασία «ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ 2022».

Η άσκηση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και διοργανώθηκε από τον δήμο Κασσάνδρας, με την υποστήριξη της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.), στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ». Την έναρξη της άσκησης έκανε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο, καθώς και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβο Θεοδώρου.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων δράσεων ετοιμότητας που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε περιοχές της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους σημαντικής επισκεψιμότητας. Πρόκειται για μια συντονιστική πρωτοβουλία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των φορέων, τον σχεδιασμό και υλοποίηση σύνθετων επιχειρησιακών δράσεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα