Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η εορτή της Παναγίας του Ακαθίστου στο Ίδρυμα Αγάπης της Αρναίας

Γιορτάστηκε και φέτος το Σάββατο 9 Απριλίου, η εορτή της Παναγίας του Ακαθίστου στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο ίδρυμα Αγάπης – Στέγη Γερόντων στην Αρναία.

Ανήμερα της εορτής, στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Ιδρύματος και γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη, Δωρόθεο Ζέρβα και αρκετούς ιερείς.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, οι αντιδήμαρχοι, Νικόλαος Αυγερινός και Γεώργιος Θαλασσινός, η περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ευγενία Γιαννούση, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αρκετοί πιστοί.

Την παραμονή μεταφέρθηκε όπως κάθε χρόνο από τον Ιερό Ναό της Παναγίας του Ακαθίστου του Ιδρύματος Αγάπης η εικόνα της Παναγίας στον Άγιο Στέφανο, όπου τελέστηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
Φέτος λόγω των μέτρων της πανδημίας, δεν προσφέρθηκε στους πιστούς το γεύμα Αγάπης και δεν υπήρχε η δυνατότητα να επισκεφθούν του γέροντες του Ιδρύματος.

του Στ. Ρήγα

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα