Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη του Απόστολου Πάνα στον ΕΟΠΠΥ Πολυγύρου

Επίσκεψη στον ΕΟΠΠΥ Πολυγύρου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χαλκιδικής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος, προκειμένου να ενημερωθεί για καίρια ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία.


​Ο Βουλευτής συγκεκριμένα ενημερώθηκε από την αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΠΥ Χαλκιδικής κ. Χριστιανού Χριστίνα, πως η Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, ενώ το Οργανόγραμμα που έχει γίνει, δεν έχει εγκριθεί, ώστε να λειτουργεί η υπηρεσία με κατάλληλη διοικητική διάρθρωση και την απαραίτητη στελέχωση σε προσωπικό και έτσι η υπηρεσία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, παρόλο που εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών ο οποίος αυξάνεται κατακόρυφα τους καλοκαιρινούς μήνες.



Τονίστηκε μάλιστα, πως αυτή τη στιγμή εκτός του ότι η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη οι υπάλληλοί της πέραν των λογιστικών και διοικητικών δραστηριοτήτων τους, όπως είναι οι πληρωμές παροχών σε ΑμεΑ, μαθητών ειδικής αγωγής, ευπαθών ομάδων, διαγνωστικών κέντρων και κέντρων κοινωνικής υποστήριξης της Χαλκιδικής, είναι επιφορτισμένοι και με τη διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασθενείς.


Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε από κοινού και από τον κ.Πάνα αλλά και την κ.Χριστιανού η ανάγκη ίδρυσης Φαρμακείου ΕΟΠΠΥ και στην Π.Ε. Χαλκιδικής, που θα στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, που είναι ανύπαρκτη, γιατί αυτή τη στιγμή οι καθυστερήσεις στη διανομή των φαρμάκων σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις-παρά τις φιλότιμες, καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλει το διοικητικό προσωπικό- είναι μεγάλες.


Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Η ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ΕΟΠΠΥ στους πολίτες είναι άμεση. Ταυτόχρονα, απαραίτητη είναι και η ίδρυση Φαρμακείου ΕΟΠΠΥ στη Χαλκιδική για την παροχή φαρμάκων υψηλού κόστους, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες. Με συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις θα συνεχίσω να συμβάλλω στην προώθηση και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή μας Ενότητα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα