Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής σχολιάζει τις δηλώσεις Μ. Βαβελίδη για τα μεταλλεία

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. το ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής σχολιάζει τη διαπίστωση που έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Μιχάλης Βαβελίδης στο περιθώριο ημερίδας, ότι στο Στρατώνι, τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, βρίσκονται από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον ευρωπαϊκό χώρο.  

 

"Την «αποτίμηση και κοστολόγηση» του ορυκτού πλούτου (και) της Β.Α. Χαλκιδικής μάθαμε σήμερα, στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και το Aristotle University of Thessaloniki Student Chapter της Society of Economic Geologists, με θέμα «Αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Καλούμε το τμήμα γεωλογίας του ΑΠΘ, τους ομιλητές αλλά και μερίδα ΜΜΕ που ανέλαβαν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των εξορύξεων (αλλά στο βάθος την ωραιοποίηση της καταστροφής στη Β.Α. Χαλκιδική και το «ξέπλυμα» της «Ελλ. Χρυσός»), να κοστολογήσουν και έναν άλλο πλούτο: την υγεία μας, τις ζωές μας, τις εργασίες μας, τον τουρισμό μας και το περιβάλλον μας.

Αξίζει να μάθουμε, τι αξίζει περισσότερο".

 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα