Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου στον Πολύγυρο -ΦΩΤΟ-

Με κάθε σπισημότητα γιορτάστηκε στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου παρά τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης, λόγω της έξαρσης διασποράς του κορωνοϊού.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Χρήστο Φυλαχτό, εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων από τους εκπροσώπους φορέων.

Στις εκδηλώσεις στον Πολύγυρο παρέστησαν ο βουλευτής Χαλκιδικης, Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρ. Βορδός, ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, Γρηγόρης Τάσιος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς ανέφερε: "Η γενναιότητα, η διορατικότητα και η Εθνική ομοψυχία αποτελούν τις πιο ισχυρές προϋποθέσεις για τη διαφύλαξη της Ειρήνης αλλά και για την αποτίναξη κάθε ζυγού.
Τιμούμε τον Ελληνικό, ηρωϊκό, επαναστατικό αγώνα του 1821 που μας χάρισε τη λευτεριά του Έθνους μας και ταυτόχρονα ενθυμούμαστε με σεβασμό τη θυσία των αγωνιστών του τόπου μας υπέρ της Ελευθερίας της Χαλκιδικής από την επί 400 χρόνια σκλαβιά στους Οθωμανούς. Χρόνια πολλά Ελλάδα"!

Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος ανέφερε: "Κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του". Με λαμπρότητα, τιμούμε σήμερα τη διπλή γιορτή του Έθνους μας, την 25η Μαρτίου, που σηματοδοτεί την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και τη μεγάλη γιορτή της Εκκλησίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Στη Χαλκιδική μας, δεν ξεχνούμε τις ηρωικές θυσίες των αγωνιστών που πρώτοι ρίχτηκαν στη μάχη της απελευθέρωσης, σε μια προσπάθεια, που αν και καταπνίγηκε στο αίμα, υπήρξε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα στη Νότιο Ελλάδα. Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Παλιγγενεσίας συμπίπτει με τις δυσμενείς διεθνείς συγκυρίες και έναν πόλεμο στη γειτονιά της Ευρώπης, που απειλεί όσα εδραιώθηκαν τα τελευταία 200 χρόνια. Ας ευχηθούμε, ότι σύντομα θα επικρατήσει σύνεση και λογική, ώστε να πάψει η δοκιμασία εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα. Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες".

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. “Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Ο εορτασμός της θέτει σε εγρήγορση την εθνική μας αυτοπεποίθηση και τη μεγάλη ευθύνη μας για τη διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας.
Η γενναιότητα, η αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία των επαναστατημένων Ελλήνων και παράλληλα είναι τα όπλα μας, για νέες νίκες απέναντι στις σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις που βιώνει η Πατρίδα μας. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, της ανασφάλειας σε διεθνές επίπεδο και της οικονομικής κρίσης, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να βρούμε σταθερές αξίες πάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να στηριχθούμε και να προχωρήσουμε. Η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, αποτελεί στοιχείο απαραίτητο για την επιβίωση του Έθνους μας. Η νέα γενιά οφείλει να θυμάται και να τιμά με σεβασμό και πίστη τους αγώνες των προγόνων μας, ώστε να θωρακίζουμε το μέλλον του Έθνους με οδηγό τα θρησκευτικά και εθνικά μας ιδεώδη.
Ας μη ξεχνάμε τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τότε μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά, όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε με το εγώ, αλλά με το εμείς».
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στους Χαλκιδικώτες, με την ευχή η ένδοξη ιστορία του τόπου μας να αποτελεί φάρο αλλά και πηγή έμπνευσης για ένα λαμπρότερο μέλλον”.

Ο πολιτευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε: "1821- 2022. 101 χρόνια μετά. Τιμούμε την ιστορία μας. Χτίζουμε αντοχές για ένα ισχυρό παρόν. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα μέλλον ελπίδας. Με εθνική ομοψυχία και κοινωνική συνοχή. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα. Για την Ελλάδα, για τη Χαλκιδική μας, για τα νιάτα του τόπου μας.  Χρόνια Πολλά"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα