Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση του Απ. Πάνα με το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Κασσάνδρας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Χαλκιδικής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος με τον Πρόεδρο του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κασσάνδρας κ. Στεφανή Αθανάσιο, καθώς και Μέλη του ΔΣ του Σωματείου, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την παρούσα κατάσταση των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας.

Στη συνάντηση τέθηκε το πολύ σημαντικό ζήτημα της τροποποίησης προς το αυστηρότερο των προϋποθέσεων μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές, ζήτημα το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Πάνας βάζει σε κίνδυνο την αποδυνάμωση των αγροτικών φυλακών. Μάλιστα ο Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων σημείωσε, πως λόγω μείωσης των κρατουμένων δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα για τη βιωσιμότητα των αγροτικών φυλακών συνολικά.

Παράλληλα, τα μέλη του ΔΣ έθεσαν και το θέμα της πρόσληψης επιπλέον προσωπικού των Φυλακών, καθώς αυτή τη στιγμή οι Φυλακές Κασσάνδρας είναι φανερά υποστελεχωμένες, ενώ αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και ως προς τις κτιριακές υποδομές.

Ο κ. Πάνας έπειτα από τη συνάντηση ανέφερε: «Ο θεσμός των αγροτικών φυλακών χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση που θα αποτελέσει τη βάση για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων. Ειδικά οι Αγροτικές Φυλακές της Κασσάνδρας χρειάζονται συνολική στήριξη που αφορά τις υποδομές, την πρόσληψη προσωπικού αλλά και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της. Συνεχίζω να βρίσκομαι κοντά στα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν, ώστε να συμβάλλω από την πλευρά μου στην επίλυσή τους».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα