Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μαζί με την άνοιξη ήρθαν και τα μπάζα στους Δήμους της Χαλκιδικής

Εικόνες τριτοκοσμικές επικρατούν σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής όπου οι δημότες πετούν ογκώδη αντικείμενα και μπάζα, ενόψει των προετοιμασιών για την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι ανακαινίσεις δωματίων και διαμερισμάτων είναι η αφορμή κάθε χρόνο να γεμίζουν δάση και αλάνες με μπάζα κάθε είδους. Δεκάδες στρώματα, έπιπλα και παλιές ηλεκτρικές συσκευές στοιβάζονται βουνά στο φυσικό περιβάλλον.

Οι φωτογραφίες δίπλα ακριβώς στον δρόμο Ν.Ρόδα - Κομίτσα μετά την παραλία "Μεταλλείο" είναι χαρακτηριστικές.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Σιθωνίας επισημαίνει ότι το φαινόμενο της αλόγιστης εναπόθεσης στερεών και ογκωδών αντικειμένων γίνεται και πάλι ορατό. Έτσι σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας έχουν τοποθετηθεί ειδικά κοντέινερς στα οποία οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν τα εν λόγω αντικείμενα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας στο τηλ. 23753 50126 προκειμένου να ενημερωθούν. Οι δημότες που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο μπορούν να επικοινωνήσουν και όχημα του Δήμου θα παραλάβει τα αντικείμενα που έχουν προς απόρριψη.

Επισημαίνεται ρητά ότι όσοι προβαίνουν σε ανακαινίσεις οικιών, επιχειρήσεων, οφείλουν τα μεταφέρουν τα αντικείμενά τους σε εταιρεία ανακύκλωσης της επιλογής τους πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο. Ομοίως και όσοι διενεργούν εκσκαφές.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα