Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα άνω των 10 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Αριστοτέλη

Τη διαβεβαίωση ότι σε επικείμενες προσκλήσεις που θα ανοίξουν άμεσα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ενταχθούν νέα έργα υποδομής ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ, έλαβε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα στην Αθήνα.

Τα καλά νέα, αφορούν τα εξής έργα:

• «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ» που αφορά την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και του διαχωρισμού των λυμάτων από τα όμβρια ύδατα στο Νεοχώρι προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που εκτός από την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή, θα συμβάλλει και στην απορρύπανση του ποταμού Χαβρία.

• «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Αγίου Όρους) ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ». Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου της Ιερισσού και των παρακείμενων τετραγώνων προϋπολογισμού 2 εκατομμύριων ευρώ.

• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ,ΔΕΞΑΜΕΝΗ, ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ)» που αφορά την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και μεταφοράς νερού από τις Πέντε Βρύσες της περιοχής Βαρβάρας μέχρι τον οικισμό «Κρινάκια» και συνολικά τη Χρυσή Ακτή, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), που επιπλέον απαντά και σε ένα ζητούμενο δεκαετιών για την επιπλέον υδροδότηση της περιοχής της Ολυμπιάδας.

Στα παραπάνω προστέθηκε η δέσμευση του Υπουργού να διατεθεί κονδύλιο ύψους 1.000.000 ευρώ για την υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτροδότησης οικισμών στον Δήμο Αριστοτέλη, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ακαλαισθητων πυλώνων του ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Δήμαρχος και Υπουργός, συμφώνησαν επίσης ότι θα προχωρήσει η υποβολή τεχνικού δελτίου για έργο ανάπλασης στην περιοχή της αγοράς στην παραλία του Στρατωνίου, που θα συγχρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και από τα μεταλλευτικά τέλη.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η κατάθεση της νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, ζήτησε να υπάρξει ικανός χρόνος διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία προκειμένου να ακουστούν και τελικά να συγκεραστούν ψύχραιμες απόψεις, ώστε να εμπεδωθεί πως εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ομαλή συνύπαρξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας με την τοπική κοινότητα, τις λοιπές οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής και φυσικά για τη συμβολή στην απασχόληση του τοπικού εργατικού δυναμικού.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

 «Η επαφή με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, συμπλήρωσε ακόμα περισσότερο το ήδη πλούσιο ψηφιδωτό μιας νέας εποχής δημιουργίας για τον Δήμο Αριστοτέλη, καθώς η περίοδος της μεθοδικής προετοιμασίας, δίνει τη σειρά της στην περίοδο σταδιακής έναρξης της ένταξης και υλοποίησης έργων, που θα αναβαθμίσουν συνολικά την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή δυναμική του τόπου μας. Ευχαρίστησα τον Υπουργό για τη συνεργασία και του υποσχέθηκα πως... θα συνεχίσουμε να τον πιέζουμε, τόσο για έργα που χρειάζεται ο Δήμος, όσο και για θέματα που αφορούν τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, στη σχέση της με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα