Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση του Απ. Πάνα με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για την Υγεία στη Χαλκιδική

Ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας συναντήθηκε με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, προκείμενου να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας στη Χαλκιδική και να αιτηθεί παράλληλα, περαιτέρω ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών της.


Ο κ. Πάνα ζήτησε να ενημερωθεί για την παρούσα κατάσταση των Δομών Υγείας στη Χαλκιδική λόγω πανδημίας, καθώς και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Ο κ. Τσαλικάκης ανέφερε, ότι υπάρχει αύξηση των εμβολιασμών σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ιδιαίτερα έπειτα από την πραγματοποίηση του προγράμματος του κατ’οίκον εμβολιασμών. Παράλληλα, έχουν μειωθεί σημαντικά οι νοσηλείες , ενώ σταδιακά θα υπάρξει μείωση των κλινικών covid και επαναφορά των δομών σε κανονικούς ρυθμούς προ πανδημίας.

Από τη πλευρά του ο βουλευτής αιτήθηκε από τον κ. Τσαλικάκη την επιπλέον στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με νοσηλευτικό αλλά και ιατρικό προσωπικό. Ζήτησε επίσης, την παρέμβαση του κ.Τσαλικάκη για την πλήρωση του λειτουργικού κενού της ειδικότητας του παιδοψυχολόγου, στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Χαλκιδικής (ΚΕΦΙΑΠ).

Τέλος τέθηκε από τον κ. Πάνα και η αναγκαιότητα ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της Ιερισσού και της Τορώνης ενόψει της θερινής περιόδου.

Ο κ. Τσαλικακης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή, πως θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία ειδικότερα της Ιερισσού στη Χαλκιδική με προσωπικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα