Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συκιά: Η γέφυρα ...κατάπιε αυτοκίνητο -ΦΩΤΟ-

Η χθεσινή νεροποντή στη Συκιά έφερε και πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα της γέφυρας που βρίσκεται μέσα στον οικισμό. Σήμερα νωρίς το πρωί, ένας οδηγός την ώρα που περνούσε παραπλέυρως από τη γέφυρα με το αυτοκίνητό του, άνοιξε η γη και το ...κατάπιε. 

Το αυτοκίνητο βρέθηκε ξαφνικά μέσα σε μια τρύπα, που άνοιξε σε παράπλευρο δρόμο λίγο πριν τη γέφυρα, η οποία προφανώς άνοιξε από τη διάβρωση των νερών της βροχής. Ο οδηγός με τη βοήθεια περιοίκων βγήκε σώος από το αυτοκίνητο, ενώ στη σημείο έφτασε και η τροχαία. Η πρόσβαση πάνω από τη γέφυρα είχε απαγορευτεί μετά την νεροποντή του Ιανουαρίου.

Οι σοβαρές ζημιές που υπέστη η γέφυρα της Συκιάς στην κακοκαιρία του περασμένου μήνα είχαν επισημανθεί από κατοίκους και τοπικούς φορείς, ενώ η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα έφερε το θέμα στη Βουλή, τονίζοντας το πρόβλημα ασφάλειας της γέφυρας. Να σημειωθεί ότι η γέφυρα αποτελεί το μόνο δρόμο πρόσβασης στα κτιριακά συγκροτήματα των σχολείων της Συκιάς.

Τότε η κ. Μάλαμα έστρεψε τα πυρά της κατά της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

""Θα ήθελα να καταγγείλω την αδιαφορία της αρμόδιας αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, η οποία εδώ και δύο χρόνια μάς κοροϊδεύει, κοροϊδεύει όλο τον κόσμο και να καταθέσω τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος πριν από δύο χρόνια, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020 υπέγραψε τη σύμβαση του έργου "Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία κεντρικού ρέματος Συκιάς", προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ περίπου. Δήλωνε τότε ο αντιπεριφέρειάρχης: «Έπειτα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση ενός έργου ύψιστης σημασίας για την περιοχή της Συκιάς. Η αρχή γίνεται από μια πολύπαθη περιοχή, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει πληγεί επανειλημμένα από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα». Η μόνιμη αλήθεια είναι η τελευταία παράγραφος για τα 10 χρόνια και έντονα καιρικά φαινόμενα… Ξέρετε τι είπε πριν από λίγε μέρες που βυθίστηκε η γέφυρα; Ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δεν έχει λεφτά και το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι να συντηρήσει κάπως τον παράπλευρο λασπόδρομο και βλέπουμε… Αναμένουμε…" ανέφερε η κ. Μάλαμα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα